{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramazanska ponuda u Bosanskoj tržnici na Dobrinji: Domaće je najbolje

25.6.2015. u 15:23
234
83
Ramazanska ponuda u Bosanskoj tržnici na Dobrinji: Domaće je najbolje
234
Bosanska tržnica na Dobrinji, mjesto ugodne kupovine svježih, domaćih, kvalitetnih i zdravih proizvoda tek pristiglih sa plantaža, njiva i plastenika naših povratnika sa šireg područja Bosne i Hercegovine, u mjesecu ramazanu svojim kupcima nudi posebnu raznovrsnu ponudu.
"U prostoru na Trgu djece Dobrnije, tačnije kod slastičarne Kup, naši građani mogu kupiti proizvode domaćih proizvođača kakvi se ne mogu naći na policama supermarketa i tržnih centara. Osim svježeg neprskanog voća i povrća, ovdje možete naći i razne vrste sokova, džemova, pekmeza, meda, ajvara, kiselih salata. Sve je provjereno zdravo i bez dodataka i konzervansa, a pripremile su ih vrijedne ruke naših povratnika od sjeverne do južne Bosne, odnosno od Tarevaca kod Modriče, preko Skelana kod Srebrenice, Voćara iz Zvornika, te zadruga iz Rudog, Višegrada, Stoca, pa do proizvođača ribe i proizvoda od kozijeg mlijeka iz Žepe", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Pored navedenih povratničkih zadruga, u tržnici su i firme Brojler koja proizvodi piletinu, kao i Klas koji podržava domaću proizvodnju i u svom supermarketu nudi vlastite, dobro poznate proizvode, kao i više od 70 posto proizvoda drugih domaćih proizvođača.

Kako je i bilo najavljeno programom "Pokrenimo Novi Grad zajedno", Općina Novi Grad prošle je godine adaptirala zapušteni prostor na Dobrinji i uredila ga za potrebe Bosanske tržnice. To je samo jedan u nizu projekata kojim je ova lokalna zajednica omogućila stanovnicima Novog Grada i Sarajeva da kupuju i konzumiraju zdravu domaću hranu, jer prije svega od toga zavisi zdravlje svakog pojedinca. Osim toga na ovaj način podržava se domaća proizvodnja, ali i otvaraju nova radna mjesta, pomaže povratnička populacija i jača država. Bosanska tržnica je prilika za sve naše građane da pomognu jačanju svoje države, jer kupovinom domaćeg gradimo BiH.

Kupci koji žele da kupe proizvode koji su zdravi i svježi, i po pristupačnim cijenama, upravo to mogu učiniti u Bosanskoj tržnici na Dobrinji, prvoj i jedinoj ovakve vrste u Sarajevu, jer domaće je najbolje i jednostavno nezamjenjivo.
Na ovom mjestu, po posebnim cijenama tokom mjeseca Ramazana možete kupiti svježe voće i povrće tek stiglo na police tržnice, kao i široku lepezu raznovrsnih proizvoda od voća i povrća, pileće meso, ribu, mliječne prerađevine, razne vrste kolača...

U nastavku vam donosimo neke od cjena koje su trenutno u ponudi:

3E Skelani - Srebrenica
Ajvar domaći - 3,20 KM
Pekmez od jabuke - 12 KM
Đuveč - 3,20 KM
Domaće i svježe sve vrste sireva i kajmaka (dnevna ponuda)
Klasov supermarket
Kafa Zlatna džezva – 5,95 KM/kg
Klas hurmašica – 3,90 KM
Klas baklava – 5,80 KM
Klas kadaif – 4,50 KM
Klas šape – 3,00 KM
Klas tulumba – 3,90 KM
Tahan halva – 4,75 KM
Tarhana - 1,40 KM
"Eko Selekt Milk" Žepa – Rogatica
Mladi koziji sir – 20,00 KM/kg
Tjestenina domaća špinat, integralna i paradajz – 2,00 KM
Tjestenina domaća heljda – 2,50 KM
Tjestenina domaća sa jajima – 1,50 KM

Brojler
Batak sa karabatkom – 3,95 KM/kg
File – 6,30 KM/kg

"Eko life" - Stolac
Lubenica – 1,20 KM/kg
Dinja – 3,00 KM/kg
Nektarine – 3,00 KM/kg
Breskve – 2,50 KM/kg
Kajsije – 3,00 KM/kg
Trešnje bjelica i hrušt – 4,00 KM/kg

"Agrofood" Konjević Polje – Bratunac
Paradajz, organska proizvodnja (volovsko srce i jabučar) – 2,50 KM/kg
Šeri paradajz – 2,50 KM/kg
Krastavac – 0,80 KM/kg
Kupus – 0,50 KM/kg
Paprika – 2,00 KM/kg

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: