BiH
91

U subotu na Dobrinji degustacije domaćih proizvoda

Klix.ba
Degustacijama proizvoda i bosanskom kafom iz Vispakove džinovske džezve, u subotu 4. aprila sa početkom u 11 sati u “Bosanskoj tržnici” (Trg djece Dobrinje bb, Sarajevo) obilježit će se početak proljetne sezone.

"Bit će tu domaćih i zdravih sireva, i drugih mliječnih proizvoda, zatim pekmeza, džemova i bestilja, te voća i povrća od naših kooperanata širom BiH, dok će poseban štand imati sarajevski Klas sa svojim proizvodima koje će svi posjetioci moći probati, i na kraju zaliti bosanskom kafom iz džinovske džezve. Ovo je prilika da se posjetioci 'Bosanske tržnice' uvjere u kvalitet ponude koju imamo, počaste, ali i da kupuju domaće, jer na taj način svi zajedno gradimo BiH", kazao je Emir Dedović, pomoćnik načelnika Službe za privredu Općine Novi Grad Sarajevo.

“Bosanska tržnica” projekat Općine Novi Grad Sarajevo, inovacija je i primjer kako bi stvari trebale funkcionirati kada je riječ o brizi za zdravlje, kvalitetnu hranu, i razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje. Pored osvjedočenih domaćih brandova kao što je “Klas” sa svojim supermarketom u kojem je zastupljeno preko 70 posto bh. proizvoda, na “Bosanskoj tržnici” svoje proizvode, također, nude i poljoprivredne zadruge “Voćar – Promet” Zvornik, “Eko life” – Stolac, “Više-Grad” – Višegrad, opće poljoprivredne zadruge “Tarevci” – Modriča i “3E” Skelani – Srebrenica, te “Agrofood” Konjević Polje – Bratunac, i Eko select milk – Rogatica.