Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jah, unitarna BiH, de ti to objasni ovima u Sirokom. A i u Bijeljini i Laktasima, i politicarima u Washingtonu i Bruxellesu. Il bi ti to njima nametnuo, ne znam samo kako, a i NATO-u. Svi vi sto vec 10 godina ko pokvareni gramofon ponavljate unitarna BiH i ukidanje RS, sto niko u svijetu nije podrzo, u biti samo gurate ovu zemlju u raspad. Sta vam je slijedece, skupit 20 hiljada Sarajlija i poc na Siroki da im lekciju ocitate o patriotizmu bosanskom, a onda mars do Neuma, pa povratak preko Trebinja? U ovim kriticnim danima se mora polahko i realno, kompromis trazit da sve 3 strane stogod dobiju a nekih maksimalnih ciljeva se odreknu. Ova iskljucivost nas u propast vodi, evo po ulicama se vec zapucalo. Mi mozda nismo na rubu rata nego vec u njemu. Ohladimo malo glave, inshAllah da samo nije kasno, a ne ulje na vatru.
jedino rjesenje je unitarna BIH bez izmisljenih ebenih entiteta. dok je entiteta zemlja ce biti podjeljena a srbi izumirati..znate na sta mislim, drugacije je kad nas haso ode serbez do bl ili mo.
Ovaj Inzko samo dzaba hljeba jede u BiH>za platu od 24000 eura koju prima,do sada je vec mogao nesto napraviti,makar neki mali pomak,da se vidi da nije dzaba dosao na mjesto visokog predstavnika.Ovako ispada da upravo njemu nije stalo da se situacija u BiH imalo poboljsa,jer gdje on jos moze primati toliku platu???
I Deyton je proguran u americkoj vojnoj bazi, bice da nam je to sudbina. Ugurace nam nekakvu Herceg-Bosnu i decentraliziranu drzavu u kojoj ce svaka nacionalna vrhuska imat svoj tor u kome ce moc do mile volje krasti u ime nacionalnih interesa. Vuci siti a ovce (narod) ko j... A za to kako ce ta HB izgledat, samo ukucaj Bosna/Bosnia Reform/Reforma Constitution/Ustav na youtube-u, pa ce ti svasta izac. Sretno ti BiH, kad prezivesmo Deyton mozemo vala i Butmir. A treci entitet nam je i tako odavno zacrtan, i ovi sad to lukavo rade jer kontaju da to bosnjacke stranke nikad same ne bi prihvatile u direktnim pregovorima. Sve je to pritisak, zna se na koga, al sigurno ne na Dodika. Blago nama sa tim nasim prijateljima na Zapadu, sa Rusijom covjek bar zna na cemu je.
Znaci od 9.10.2009, ce se korstiti izraz \"Butmirski sporazum\" \"Butmir peace agreement\" zvuci cool :P Nemojte se brinuti, daytonski sporazum je bilo teze postici. A da su se pitali ljudi na terenu, NIKAD se ne bi dogovrili, i ginulo bi se i dalje. Bolje je ovako, da nametne 3th party. Svaka strana proguta gorku pilulicu, i mirna bosna.
ma samo neka mjenjaju ...kad vec gore ne moze biti
rusija moze odlucivati koliko joj amerika dozvoli pa bar je to svima jasno....izgleda da je brane vec popio vise rakijica
daj brane smiri se popij rakijicu, zamezi malo slanine i bijelog luka. te prijetnje americi nemoj prosipati po bosanskim forumima nego napisi takav jedan e-mail americkoj vladi. sta su srbi sve spremni prihvatiti vidi se na cinjenici da ste u daytonu prihvatili da nemate pravo na referendum o otcijepljenju nego da se za to moraju pitati i ostala dva naroda.
Imal sta javno o ovim pregovorima,za ovo se treba narod pitat tj Parlament,ovo mi ne stima dobro,nasoj drzavi treba samo upotrebit svoj ustav koji se vazi od 1992-e godine,nemoze nasa drzava imat normalnu funkciju s tri predsjednika,dvije policije,dva drzavna budzeta i korupcija na svak korak.Oprezan bit sta ce nam propozirat ko garanciju za suverenitet i funkciju drzave i naroda.
poslije daytona dolazi butmir. znaci jos jedno privremeno rijesenje.
Nista Srbi nece d aprihvate sto zadire u vitalne Srbske/RS interese.Mogu smao da Americki zlikovci pojedu gofno sto su ga izasrali zajendo s ALijom I. Nama Srbima Rusija stoji iza ledja i nema te sile d aprihvatimo bilo sta sto je stetno z aRS/Srbe.Ajmo referendum da odrzimo s pitanjem ZELITE LI BiH ili ZELITE LI RAZLAZ????? RS 4 EVER a isalmiju BiH NEVER
treći entiet. ako je to jedini izlaz za BiH. neka.
jos jedno mazanje ociju i mlacenje slame...ovdje treba promjeniti narod - nikakva promjena ustava nemoze promejniti seljakluk, krkanluk, papanluk, koji je osnovni uzrok i rata i svih problema..nema tog ustava koji moze urediti ovu stoku od sva 3 nasa naroda...
Zašto se razgovori održavaju u vojnoj bazi? Mada mogu pretpostaviti.
naprotiv, kleptonacifasisticku vlast mozemo jedino mi otjerati, REVOLUCIJOM!