Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Praksa stara 20 i kusur godina, jos ti kaze donesite knjigu na potpis, da bude siguran kako je nova kupljena.
Pa majku im njihovu, zar se toliko mogu praviti ludi. Pa profesori za katedrom govore da se mora kupiti njihova knjiga, na ispitu traze, da se govore iskljucivo recenice iz njihovih knjiga, ko god krene nekim svojim tokom da prica, a u sustini isto govori, odmah ga obaraju.. Neki cak traze da studenti donesu knjige na ispit, neki na potpis.
najzalosnije je kada profesori sa divljih fakulteta prodaju diplome direktoru svih policija...i onda se raja pitaju od kud tolike vile limuzine i dileri na svakom cosku...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
PA ODČEGA DAŽIVE PROFESORI? MOJA KČERKA RADI KO DOCENAT NA FAKULTETU U MODRIČI I PREPISALA JEKNJIGU ODNEKOG ŠVABE I OBJAVILA JE OVDIJE. MORASE UČIT. KAKOČETE UČIT BREZ KNJIGE JEEBEMVAS BUDALASTE
E TO. TOJE TO.
Mozda od plate? Kada profesor kaze da moras kupiti njegovu knjigu, i samo iz jje uciti, sta je to onda? Ljudi su padali ispite samo zbog toga sto ih nema na spisku kod asistenta da su kupili knjigu. A tvoja kcerka je mudo od profesora ako je prepisala knjigu i objavila ko svoju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Našao se Marjanović da se dodvorava studentima. Što ne kazes kako si ženu nelegalno zaposlio
Meho Jahic na ekonomiji je potpisivao knjige. Morala se nova kupiti original.
2003. Kod Tihog nisi mogao izaci na parcijalu bez isjecka s kraja knjige. 4 isjecka, 4 parcijale. Padnes na parcijali, hajd' Jovo na novo i kupuj knjigu ponovo.
Treba ljepo navesti imenom i prezimenom. Zbog nekoliko procenata na sve profesore se stavlja etiketa. Sramna praksa koju treba sankcionisati.
studirao sam od '96. i ovo je poznata praksa profesora ali i asistenata. uslov da uopste imas sansu da prodjes na ispitu je kupljena njihova knjiga
Zgodić-političke nauke, jasno covjek govorio ko ne bude na spisku(kupovine nove njegove knjige) nema proći...
Mah, tako je od nastanka univerziteta. Mi smo čak morali kupovati literaturu (iz profesorove lične kolekcije) razno raznih autora, većinom nevezane za predmet, samo da bi nam upisao ocjenu u index.
ne samo na faksu vec i u srednjoj i osnovnoj
O čemu vi raja pričate ? Pa to je javna tajna svugdje. Čak su upadale inspekcije u kopirnice radi toga. Cijela je država truhla, a najgore stanje je na tzv.bošnjačkoj teritoriji. Nikad dosta krepanim Bošnjama para. I opet fukara. Vazda bili i ostali.
Dzevad Termiz, Suad Kurtcehajic.. Nema prolaza dok ne kupis knjigu. Navodno anonimna lista onih koji kupuju a njihovi uvlakaci predaju spisak profesoru. Pf
Djeco moja napušite im se k…. , i njih i njihove diplome i doktorate kada ih nema među 1000 univerziteta po Šangajskoj listi! Zovneš doktore pola tramvaja se okrene!
Polticki sistemi BiH prvi semestar, imas jedno pitanje iz hrestomatije koja je u knjizi Profesora Hajde stisni pa ne kupi. Doduse to je bilo prije 10 godina ali sto mjenati sistem. Ne tjeras nikog a imas i najvise studenata koji su spremni da plate. Od svakog po 50KM suma je to.
Ko god uslovljava studente kupovinom vlastitih knjiga, treba ga spaliti na lomači napravljenoj baš od tih knjiga.
...za svaku knjigu opsteg znacaja, isplacivati po 1000 KM mjesecno autorima 😎.Studentima omoguciti naknadu od 1 KM, simbolicno, da zapamte narastaji 😎☝️ ( sve sa racuna fakulteta 👌)
Po hiljadu do kraja zivota ✌️....A studenti neka imaju sve besplatno..Tako se cupamo SVI, a ne lopatom 😎👉👌
....izdatu knjigu, a ne prodatu....
To sa kupovinom literature od profesora za 6(sesticu) je jos od prijeni to je javna tajna