Komentari (347)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ustavnim sudom BiH svi brisu guzicu kako stignu, oko osamdeset (80) njegovih presuda ostalo je mrtvo slovo na papiru. Smijesno da smijesnije ne moze biti.
1. Prvo zabraniti hrvatski jezik 2. Zabraniti naziv Hrvati 3. Preimenovati kantone u dzemate, jer ako moze zupa(anija), mogu i dzemati ili tako nesto. 4. Ekonomske sankcije za sve HDZovce i njihove simpatizere, a to znaci i bojkot firmi koje iste podrzavaju 5. Mjere protiv katolicke crkve, jer ista stoji iza dosta tih gadosti prema
@Roin 1. Pandan bi bio preimenovati. 2. Nigdje vam se ne spori da ste Bosnjaci tako da ovo nije reciprocitet vec tvoja zelja za izivljavanjem. 3. Zupa je naziv koji su koristili svi juzni Sloveni pa i vi, to nije vjerski termin ka sto je dzemat. 4. Ovo opet nije reciprocitet vec tvoja originalna budalastina. 5. Takodje nije reciprocitet jer nema kantona koji je donio mjere protiv IZ BiH. Zakljucno budalis.
PRIKAŽI ODGOVORE (73)
Znaci u cijeloj RS nema bosanskog, dzaba i oni protesti roditelja i ssve to, i jos u 4 kantona federacije isto. Hahahha. I onda Bosnjo opet krene o unitatnim i suverenim bosnjackim drzavama i kako ce jednog dana svi ovde sa masu ljiljanima 😂😂😂
@Mickey10 polako. Prije 25 godina niti su nam dali da se izjasnjavamo kako smo mi htjeli, niti smo svoj jezik mogli zvati bosanskim. Samo polako
Ako su 3 konstitutivna naroda i 3 jezika zašto se ne bi moglo govoriti županija ??????????
Veca, ti si zaista u pravu ali još samo da u ustavu kantona/županija priznaju konstitutivni status i Srbima i meni naravno pa makar me zvali Ostali Bošnjaci ili Ostali Bosanci.
na 23% islamskog fekalistana su većina natpisa na arapskom jeziku, a u školama im daju besplatne ekskurije za tursku ako uče turski jezik.
U nas u Bosni se uvijek govorilo: ''što taj ima pogan jezik'' i odnosilo se i na Hrvate i na Srbe i na Bošnjake i na Ostale... koji su ''sličili'' tebi.
na ilidži je samo arapski dozvoljen.
I sta ce uraditi pivodom toga?? Kakve kazne ce izreci i da li ih update mogu primjeniti?? Nema drzave, nema suda, nema policije, nema nikog ko bi mogao da ista sprovede. Zalosno. Nek samo ne puca!
Ako je županija riječ za kanton na hr. jeziku, ne vidim gdje je tu problem? Kanton je ionako anglizam. Branite jednom narodu da koristi svoj jezik. Što je sljedeće, neću smjeti reći tjedan već sedmica??? Ovo za Bošnjački se nemojte čuditi jer ni vi ne poštujete odluku RS-a u vezi imena gradova. Još uvijek je kod vas Skender Vakuf, iako je službeno ime danas Kneževo itd. itd. Ima tih primjera koliko hoćete.
I opet ne vidim ništa loše tu jer svaki narod ima pravo na svome jeziku nazivati gradove kako hoće. Što bi sada Austrijanci nama ustavom trebali zabraniti korištenje izraza Beč umjesto Wien???
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/zakoni/1996/zakoni/id%20o%20kantonima.htm
Nebitno je sto ni u jednom *ebenom kantonu/ zupaniji nista ne funkcionira, najbitnije je da je naziv zupanija neustavan. Eh da nam je to najveci problem...
Svaka čast! A mi se kao ovce uvijek hvatamo za ovakve vijesti, dok oni svaki put uspješno sklanjaju pažnju s stvarnih problema.
je li komandant županije župan ili župnik, šta kažu u ustavu :)
samo supljirajte 😂😂😂😂😂
Bolje bi im bilo da raspravljaju kako da ukinu birokratiju i kriminal
Dok se mi koljemo na kliksu milijarde su ovi pokrali zbov kojih se koljemo
Stalno isto, samo se svadjaju oko naziva, simbola, kurceva i gluposti.
Ajde sad stvarno, bez ikakvih predrasuda prema ikome, objekticno govoreci, zamislite da sam iz Tanzanije- Bosnjaci dragi, zar se vi jos zaista zanosite da imate drzavu? Sta je u vasim glavama pa mislite da ovde moze da se napravi i da ce biti drzave kakvu vi zelite? Alija je sahranio bejha potpisom u Dejtonu, mozete vi sada bukvu od muke da izvalite ali vi drzavu nemate. Odnosno imate, ali daleko od onog kako ste zamislili
Hektore ja si imam pitku vodu tako da ti mogu izabrati predsjednika