BiH
112

Uoči Kurban-bajrama brojne Sarajlije neće imati vode

Klix.ba
Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopšteno je danas iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Iz ovog razloga brojne Sarajlije uoči Kurban-bajrama neće imati vode.

"Danas u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu. Mobilni tim će i u toku današnjeg dana pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje i ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informisati javnost", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se u toku noćnih sati, od 23:00 do 06:00, isporuka vode vrši pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

"Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Ejuba Ademovića, Komatin, Kasima Hadžića, Viteška, Bana Borića, Ahatovićka, Rogina, Sedrenik, Baščaršija, Bulevar Meše Selimovića, Novopazarska, Trg Solidarnosti, Čamila Sijarića, Gornji Velešići, Asima Ferhatovića, Patriotske Lige, Branislava Nušića, Aleja Bosne Srebrene, Senada Ćolića, Gaj Bedo, Tukovi, Tuzlanska. Ovu priliku bi posebno iskoristili da apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje", navodi se u saopštenju.