BiH
11

Danas otežano vodosnabdijevanje u pojedinim dijelovima Sarajeva

FENA
Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo saopćilo je da će danas u pojedinim dijelovima Sarajeva, odnosno u naseljima Sedrenik, Grdonj, Panjina kula i Breka, doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11.00 do 15.00 sati.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U ostatku Kantona Sarajevo (KS), vodosnabdijevanje u dnevnim satima je uredno, a ako ne bude nekih nepredviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata, očekuje se da bude uredno.

Ovo se prvenstveno odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava. Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstantom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina.

Tokom noći, od 24.00 do 5.00 sati, isporuka vode vršit će se pod smanjenim pritiskom, i to od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare - Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han, Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik i Sokolovići.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima pomenutih zona vodosnabdijevanja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži, danas će u terminu od 9.00 do 16.00 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica Rajlovac, Mehmeda Arapčića, Viteška, Rafaela Gaona, Hekim Ogul Paše, Numan Paše Čuprilića, Adema Buće, Antuna Hangije, Reisa Fehima Spahe, Humska, Ivanjska, Omera Šahića, Nusreta Šišića Dede, Vejsila Čurčića i Brusulje.

"Apelujemo na potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zalijevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i ostalo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbijedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo normalno vodosnabdijevanje", saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.