BiH
16

Otežano vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima

FENA
Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obavijestilo je potrošače da se vodosnabdijevanje Grada Sarajeva u dnevnim satima odvija veoma otežano.

Navode da će u naseljima Podhrastovi, Breka, Sedrenik, Grdonj i Panjina kula danas doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11.00 do 15.00 sati.

Osim navedenih zona, danas će u istom terminu doći i do poremećaja u dnevnom vodosnabdijevanju u zoni rezervoara Mojmilo, što se odnosi na naselja Saraj polje, Dobrinja, Alipašino polje (sve faze), Otoka, Čengić Vila, Rajlovac, Zabrđe, Trg Heroja, Grbavica, Dolac malta i Socijalno.

To podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima pomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" navode da, s obzirom na to da predstoje dani vikenda, očekuju povećana potrošnja vode u svim zonama vodosnabdijevanja, što bi za posljedicu imalo i poremećaj u dnevnom vodosnabdijevanju na širem lokalitetu Kantona Sarajevo, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.

Ističu da su količine vode na svim izvorištima i podzemnim akumulacijama i dalje u konstanom padu i da ne očekuju poboljšanje bez obilnijih padavina.

Također, navode da se u toku noćni od 00.00 do 05.00 sati isporuka vode vrši pod smanjenim pritiskom u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, te Sokolovići.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Smaje Šikala, Rajlovačka cesta, Ahatovićka, Stari drum, Mejdan, Trg 22. aprila, Braće Kršo, Muhameda ef. Pandže, Velešići, Branilaca Vjenca, Nahorevska, Aleksandra Puškina, Reisa Fehima Spahe, Mustafe Behmena, Bjelave, Mustajbega Ličkog, Faletići, Jarčedoli, Sarajevskih gazija, Azići, Začardak, Zdenka Markulja, Gorica, te Ruđera Boškovića.

"Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zalijevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi bile osgurane dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje", saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo.