{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojni problemi u vodosnabdijevanju Sarajeva

5.9.2015. u 09:20
10
38
Brojni problemi u vodosnabdijevanju Sarajeva
10
Brojni problemi u vodosnabdijevanju Sarajeva
U Sarajevu će i danas doći do poremećaja u vodosnabdijevanju. Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija navode da se vodosnabdijevanje grada u dnevnim satima odvija veoma otežano.
"Kako smo već prethodnih dana naveli, u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Breka, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, dana 05.09.2015.godine doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Pored navedenih zona vodosnabdijevanja, danas u istom terminu će doći i do poremećaja u dnevnom vodosnabdijevanju u zoni rezervoara Mojmilo i zoni rezervoara Igman što prostorno predstavlja naselja Saraj polje, Dobrinja, Alipašino polje (sve faze), Otoka, Čengić Vila, Rajlovac, Zabrđe, Trg Heroja, Grbavica, Dolac malta, Socijalno, Kasindolska, Kurta Schorka, Aleja Bosne Srebrene, Stup i Bačići. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu", navodi se u saopštenju.

Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina.

"U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići. Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima,neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu", dodaje se u saopštenju.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana 05.09.2015.g. u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Panjina kula, Rajlovac, Ruđera Boškovića, Rajlovac, Rafaela Gaona, Smaje Šikala, Abdurahmana Sirije, Harisa Kurtovića, Cazinska, Stari drum, Začardak, Adija Mulabegovića, Nusreta Šišića, Sarajevskih gazija, Muhameda ef. Pandže.

"Apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: