{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodosnabdijevanje u Sarajevu i dalje otežano

8.9.2015. u 09:08
4
26
Vodosnabdijevanje u Sarajevu i dalje otežano
4
Vodosnabdijevanje u Sarajevu i dalje otežano
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vodosnabdijevanje Grada u dnevnim satima odvija i dalje otežano, saopćeno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.
U pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U ostatku Kantona Sarajevo vodosnabdijevanje u dnevnim satima je uredno i ako ne bude nekih ne predviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata, očekujemo da bude uredno. Prvenstveno ovo se odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava.

Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima,neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana 08.09.2015.g. u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Rafaela Gaona, Mehmeda Arapčiča, Viteška, Sulje Jahića, Mekote, Velešići, Ejuba Ademovića, Muhameda ef. Pandže, Imamovića, Sarajevskih gazija, Baruthana, Orahov brijeg, Mitra Šućura, Osmana Asafa Sokolović, Enesa Herića i Humska.

Iz Vodovoda apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje, saopćeno je iz ViK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: