{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodosnabdijevanje u Sarajevu se normalizuje, smanjena potrošnja vode

6.9.2015. u 10:14
18
26
Vodosnabdijevanje u Sarajevu se normalizuje, smanjena potrošnja vode
18
Vodosnabdijevanje u Sarajevu se normalizuje, smanjena potrošnja vode
Vodosnabdijevanje u gradu Sarajevu u dnevnim satima postepeno se normalizuje, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.
Usljed kratkotrajne promjene vremenskih prilika, došlo je do smanjene potrošnje vode u svim zonama vodosnabdijevanja, što je rezultiralo da je stanje sa dnevnim akumulacijama vode u rezervoarima znatno bolja nego prethodnih dana. Vremenske prilike nisu utjecale na podzemnu akumulaciju vode na izvorištima i sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez dodatnih i obilnijih padavina.

Dotok vode sa izvorišta je identičan kao i prethodnih dana, ali je znatno smanjena potrošnja vode u pojedinim zonama, koje imaju problema sa vodosnabdijevanjem, saopćeno je iz VIK-a.

Dana 06.09.2015. godine u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Sedrenik, Grdonj, Panjina kula te ulica Hamida Beširevića, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 12:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.
U ostatku Kantona Sarajevo vodosnabdijevanje u dnevnim satima je uredno i ako ne bude nekih ne predviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata, očekujemo da bude uredno.

Prvenstveno ovo se odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava.

Mobilni tim danas (06.09.2015. - nedjelja) će pratiti stanje vodosnabdijevanja i ukoliko dođe do bilo kakvih promjena u smislu potreba za dodatnim mjerama obavjesti će potrošače i sugrađane blagovremeno. Za sve dodatne informacije naši potrošači i sugrađani se mogu obratiti na brojeve telefona Dispečerskog centra koji su im na raspolaganju 24 sata, a to su 033 210 707 i 033 220 435.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima,neki spratovi zgrada i u određenim visinskimdijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Iz Vodovoda i dalje apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije i da bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko uredno vodosnabdijevanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: