|

Nastavljaju se brojni problemi u vodosnabdijevanju Sarajeva

Nastavljaju se brojni problemi u vodosnabdijevanju Sarajeva
30
Klix.ba
16.9.2015. u 09:01
44
komentara
30

dijeljenja
Nastavljaju se brojni problemi u vodosnabdijevanju Sarajeva Foto: Arhiv/Klix.ba
Vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima se odvija veoma otežano. Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.
Danas u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, od Dolac malte do Marijin dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Buća potok, Naselje Heroja – Sokolje, Hrasnica, Stup, Butmir, Kotorac, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima, na nekim spratovima zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica:

Rafaela Gaona, Briješće brdo, Numan Paše Čuprilića, Kurta Schorka, Odobašina, Kobilja Glava, Nahorevska, Hakije Kulenovića, Svrake IV, Vreoca, Hendekuša, Mekote, Huremuša, Novopazarska i Trg Solidarnosti.

"Ovu priliku bi posebno iskoristili da apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje", navodi se u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...