BiH
36

Slavine i danas suhe: Novi stari problemi, dio Sarajeva opet ostaje bez vode

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Ilustracija
Foto: Klix.ba/Ilustracija
Kao i u prethodnom periodu, vodosnabdijevanje Sarajeva se u dnevnim satima odvija veoma otežano.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Danas će se u pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina Kula, Breka, od Dolac malte do Marijin Dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Buća Potok, Naselje Heroja – Sokolje, Hrasnica, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00.

Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima,neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana 14.09.2015.g. u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Jarčedoli, Kalemova, Obhodža, Hladivode, Čadordžina, Nusreta Šišića Dede, Barica, Stara cesta, Briješće Brdo, Safeta Zajke, Orahovačka, Stari Kovači, Huseina Đoze, Trg Solidarnosti, Hifvzi Bjelevca, Trešnje, Komatin, Humska, Safvet bega Bašagića, Baščaršijski trg.

"Vodovod i kanalizacija" apeluje na potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zalijevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se obezbjedile dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.