{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje Smješak od sada pomaže i ugroženoj djeci Republike Hrvatske

Piše: M. N./Klix.ba
18.6.2015. u 09:18
64
5
Udruženje Smješak od sada pomaže i ugroženoj djeci Republike Hrvatske
64
Udruženje Smješak od sada pomaže i ugroženoj djeci Republike Hrvatske
Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" koje već dvije godine pomaže djeci širom BiH da imaju ljepše djetinjstvo, osnovalo je udruženje u Republici Hrvatskoj.
Volonteri ovog udruženja pomagat će u skupljanju donacija i pomoći koja će biti podijeljena socijalno ugroženoj djeci susjedne nam zemlje.

"Naše udruženje registrovali smo u Hrvatskoj 23. aprila 2015. godine i sada je sva dokumentacija završena. Imamo ured u Zagrebu u kojem ćemo raditi isto kao i u BiH. Cilj nam je pomoći što više djece u toj zemlji", rekla je za Klix.ba Jasminka Turkić-Iković, predsjednica udruženja.

Istakla je da su u Hrvatsku došli na poziv udruženja te zemlje koje su putem interneta pratili rad udruženja "Smješak", te da su, zahvaljujući poznanstvima u Hercegovini, počeli raditi i u Hrvatskoj.

Udruženje "Smješak" počelo je radit u februaru 2013. godine. Od tada do danas su organizirali brojne akcije gdje su prikupljali hranu, odjeću i higijenske potrepštine koje su dijelili socijalno ugroženoj djeci na području cijele BiH. Pomagali su i tokom poplava. Dječiji osmijesi koje svakodnevno vidimo na fotografijama govore više od ijedne pohvale ili riječi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: