Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje da uvedu praksu u skolama a ko hoce vojni rok neka ide sam ili neka salje svoju djecu
Idi kuhaj pitu, usisaj i operi sudje dok ti veš mašina završi.
Garfilde jadnice ne radim zenske poslove jos uvijek a i ne mislim a ti glabaj kao sto si navikao
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kako moze biti nesto “dobrovoljno-obavezno” isto ko da kazes “plavo nebo je zute boje”
Treba i ovoj generaciji da uništite mladost ko što ste sebi.. dosta je vise ratova i siromastva koje nam stare pr*onje serviraju.. hocu da radim,zarađujem, uzivam dok sam mlad ..a ne da me neki seljak komandir neizivljeni maltretira
Pa kako mogu biti krajišnici u Sarajevu, to su Sarajlije, nemaju oni ništa sa mnom koji sam rođen i živim u Krajini
E ja ga neću služiti,dok krajina propada oni bi još da obučavaju mlade pa da lakše mogu ratovati zbog tih istih političara zbog kojih je krajina godinama zadnja rupa na svirali.Nek ti političari služe vojni rok i njihovi sinovi, još oni kao nešto predlažu u Sarajevu, pa što ne dođu da žive kod nas u Krajinu kad kažu da su krajišnici i oni pobjegli iz ove naše bijede i sad bi sa tim iz Sarajeva koje godinama boli ona stvar za nas da nam nameću vojni rok.
Treba u zavrsnim razredima srednje skole vratiti osnove odbrane.Suvise je tehnoloskih aparata upregnuto protiv covjeka danas u ratovanju i pozeljno je da stanovnistvo zna prepoznat opasnosti jer danas gine veliki broj civila u sukobima.
I obavezno uvodjenje ispitivanje obrazovanja, pogleda na svijet, religiju i ekonomiju za ljude koji se bave politikom u ovoj staroj, kompleksnoj državi da možemo lakše spriječiti idiote što svadjaju narod i omogućuju nepismenim, neodgojenim, nekulturnim i nasilnim ljudima da imaju zaštitu od strane države.
I gdje će ga služiti ? Beču, Minhenu, Ljubljani ? Tamo je većina krajiške mladosti ili će uskoro biti.
Nemaju nam uslove profesionalni vojnici, a hoće vojni rok. Čime će ih hraniti, kuhanom korom od drveta?🤣😂🤣😂🤣
Čuj da se ne drogiraju a s drogom se hapse aktivna vojna mica... Tek tamo će se napušit
Ja iskreno ne znam, o kakvom vojnom roku pričate. Ljudi, jeste svjesni, ako dođe do napetosti, da svi odoše na svoju stranu. Nikada vojska posle rata ovde nije trebala, nego jake pol. snage i da one sve rade. Sav taj novc usmjeriti na te snage i u druge pravce. Ov vojska je cirkus, al' hajde.
propalo društvo, cuj u vojsci da sprijece drogu 😆😆
Haha nema od tog nista 3 clana predsenistva kakav rok
3 mjesečni vojni rok uvesti makar. Ostavio bih posao na 3 mjeseca zbog toga rado.
Obavezno uvesti vojni rok, bar tri do četiri mjeseca.
Kao Krajišnik iz Krajine, poručio bih im da im je bolje da se drže Sarajeva. Usput rečeno, većina krajiške omladine je ionako na dobrovoljnom služenju vojnog roka u Frakfurtu, Minhenu, Hamburgu i slično... Nažalost, to je rezultat velikog broja ovakvih domoljubnih akcija.
Upravo tako. Ko želi da provjeri koliko je vojno sposobne omladine u Slovenskom, Austrijskom i Njemačkom bataljonu Krajine, samo nek dođu u julu malo na kafu u Cazin, Bihać, Bužim, Sanski Most itd.
Ovo da nije smiješno bilo bi žalosno. Isti oni koji uništavaju živote mladih i tjeraju ih iz države lafo se brinu o zdravlju mladih itd. A ono što je po srijedi je to da im treba topovsko meso i budale koje će trčati u smrt i čuvati njihove fotelje i funkcije. E pa (ne)dragi političari obavite vi svoj posao kako treba ili odstupite pa će svima biti dobro.
Ma čista predizborna kampanja, vojni rok, ovo ono, a hljeba nemaju profesionalni vojnici. To je po onoj "daj ih Alija nek' je više vojske"
VI KRAJIŠNICI STE STVARNO NAIVNE BUDALE,ZA KOGA DA RATUJEMO ZA ISAKE,IZMETBEGOVIĆE I OSTALU BAGRU.BOLJE DA DJECA OBAVEZNO POČNU PUTOVATI SVIJETOM DA UPOZNAJI DRUGE NACIJE I KULTURE.OD FAŠIZMA I RASIZMA SE NE ŽIVI KRAJIŠNICI
Daj suti..glüp si..