Komentari (300)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e čuj nelegalni fotografi... kao da legalni plaćaju porez hahahhahahahaaa
Idiotizam..maltreturaju ljude ...u ovom poslu ima nladih ljudi..koji eto zarade koju marku..hoce da pokrenu porodicu..sad ove stare rage iz "udruzenja" preko drzave maltretiraju omladinu
@Improvizator2 Evo sta Intuit kaze o freelancerima i njihovim porezima: https://turbotax.intuit.com/tax-tools/tax-tips/Self-Employment-Taxes/A-Freelancer-s-Guide-to-Taxes/INF28843.html Inace, Intuit je kompanija vrijedna $35 milijardi. Imaju super software za racunovodje, business ownere, itd. Uglavnom, kazu da IRS (americka PU) freelancere smatra kao self-employed, odnosno moraju placati.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Djeca vam uzimaju posao.... ta djeca rasturaju dok matori sjedite i gledate kako ce te mlade djevojke fotografisati i pozivati na pica i vecere . To vam je legalno jel?
Ono usred mature, raja pleše ovo ono kad eto lupa neko na vrata sale, ono inspekcija, navodno su dobili dojavu o nelegalnim fotografima...
DOBIO SAM POPIZDITIS OD OVOG KLIXA, MAJKO ZOVI HODZU I POPA DA MI SVETE VODICU I PRAVE ZAPISE
Danas majka ženi sina bez fotografaaaa.....
inace sve drugo u drzavi je rijeseno pa da se malo zabavimo nelegalnim fotografima
Da li će udruženje detaljno objasniti koliko slika smije biti kod mladoženje, koliko kod mlade, koliko u općini i koliko u sasmom svadbenom salonu. Hoće li se naplaćivati i putarina prilikom snimanja iz auta i hoće li odrediti visinu za razne letjelice? I da li će mladenci morati podnijeti izvještaj nakon izrade fotografija, gdje su i koliko su komada slika izradili, te da li će imati pravo na kakav popust ukoliko žele roditeljima pokloniti po jedan album slika? itd itd itd itd
Ovo je ok mozda za skole i druge institucije, odnosno firme koje kupuju usluge fotografa jer i realno za sve moras imati fakturu i fiskalni racun da pravdas trosak, ali fizicka lica niko ne moze natjerati da koriste usluge fotografa iz ovog udruzenja jer moze sam snimati s mobitela svoju svadbu ako zeli i druga stvar da vidim tu inspekciju da ulijece medu narod dok se vjenacaju i pisu kazne.
stara poslovica: ko obije trafiku ide u zatvor ko ukrade milione postaje ambasador
e svasta... kakvi ste vi idioti, i onako im drzava sve uze. Ko vam je kriv sto niste sposobni da nadete klijente kao oni :)))
eh ovo je najveći problem za PU......hebo gras, zeljeznice i ostala javna preduzeća koja imaju milionske dugove.
Ovi me bas nerviraju. Na zadnje dvije svadba svi smo dosli radi fotografa a ne oni zbog nas. Izmaltretirali su nas, te stani ovako te onako itd. Sad je u protokolu ubaceno i dva sata slikanja nakon sto mlada izadje iz kucce. Show.
pocece drzava nabijati i poreze na prozore ko francuska u srednjem vijelu 😂😂😂
Ovo ce stupiti na snagu kad i zakon o pirateriji. Dakle nikad.
Oce li muziku i svadbenene salone takodjer?
JBMTI DRŽAVU, PA ZAR JE OVO PRIORITET??? Šta ćemo sa hiljadama firmi čije se gazde obogatiše za par godina, ne isplaćuju plaće i obaveze prema državi?? Država našla fotografa koji treba da ubere dnevnicu, njega da zajebaje.
aHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAA