{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženja novinara RS: Krajnje drsko ponašanje pripadnika policije

29.12.2014. u 17:31
92
78
Udruženja novinara RS: Krajnje drsko ponašanje pripadnika policije
92
Udruženja novinara RS: Krajnje drsko ponašanje pripadnika policije
Foto: Klix.ba
I kolege novinari iz Republike Srpske su uposlenicima portala Klix.ba dali punu podršku i najoštrije osudili sudsko-policijsku akciju koju provode protiv portala Klix.ba.
"Ovom akcijom je prekršeno više zakonskih odredbi koje medijima garantuju slobodu izražavanja i nesmetan rad te predstavlja najgrublji pokušaj gušenja jednog profesionalnog i nezavisnog medija u BiH. Ova akcija je dodatno narušila kredibilitet države u kojoj se poštuju demokratske norme i medijske slobode", navode u saopćenju upućenom redakciji našeg portala.

Dodaju da Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske smatra da je krajnje drsko i neprofesionalno ponašanje pripadnika policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske, koji su onemogućili rad novinarima i urednicima rad u redakciji.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske traži od nadležnih institucija, najviših izabranih državnih i entitetskih fukcionera te predstavnika međunarodnih organizacija u BiH, kao što su OHR i OSCE, da u skladu sa svojim mogućnostima utječu kako bi novinari i urednici Klix.ba nastavili nesmetan rad, a sudsko policijski-organi obustavili svaki dalji postupak protiv portala Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: