|

Udruženja novinara RS: Krajnje drsko ponašanje pripadnika policije

Udruženja novinara RS: Krajnje drsko ponašanje pripadnika policije
92
Klix.ba
29.12.2014. u 17:31
78
komentara
92

dijeljenja
Udruženja novinara RS: Krajnje drsko ponašanje pripadnika policije Foto: Klix.ba
I kolege novinari iz Republike Srpske su uposlenicima portala Klix.ba dali punu podršku i najoštrije osudili sudsko-policijsku akciju koju provode protiv portala Klix.ba.
"Ovom akcijom je prekršeno više zakonskih odredbi koje medijima garantuju slobodu izražavanja i nesmetan rad te predstavlja najgrublji pokušaj gušenja jednog profesionalnog i nezavisnog medija u BiH. Ova akcija je dodatno narušila kredibilitet države u kojoj se poštuju demokratske norme i medijske slobode", navode u saopćenju upućenom redakciji našeg portala.

Dodaju da Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske smatra da je krajnje drsko i neprofesionalno ponašanje pripadnika policije MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske, koji su onemogućili rad novinarima i urednicima rad u redakciji.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske traži od nadležnih institucija, najviših izabranih državnih i entitetskih fukcionera te predstavnika međunarodnih organizacija u BiH, kao što su OHR i OSCE, da u skladu sa svojim mogućnostima utječu kako bi novinari i urednici Klix.ba nastavili nesmetan rad, a sudsko policijski-organi obustavili svaki dalji postupak protiv portala Klix.ba.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...