BiH
19

U zapadnom dijelu Mostara uzvrela atmosfera u iščekivanju utakmice Brazil - Hrvatska

Klix.ba
Mostar danas: Veliki interes za večerašnju utakmicu (Foto: Klix.ba)
Pored današnjih 32 Celzijeva stepena u gradu na Neretvi, u zapadnom dijelu Mostara, uzavrela je i navijačka atmosfera uoči večerašnjeg otvaranja Mundijala i utakmice između domaćina Brazila i susjedne Hrvatske.

Mnogi navijači se već mogu vidjeti u dresovima reprezentacije susjedne države, a i kafići vrše zadnje pripreme na dekoraciji. Na Aveniji, odnosno Starom Veleževom igralištu, bit će organiziran prijenos uživo sa svečanog otvaranja Mundijala i utakmice Brazil - Hrvatska.

Iako su mostarski ugostitelji zatražili produženje radnog vremena radi kasnih termina utakmica, iz Gradske uprave su to odobili, jer ne mogu donijeti odluku o produženju radnog vremena bez Gradskog vijeća Mostara čiji je rad odavno blokiran.

Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, je izjavio da policija neće zatvarati objekte nakon 23 sata za vrijeme Mundijala, ali objekti mogu poslije navedene satnice raditi samo onda kad je prijenos utakmica u kojima nastupaju Bosna i Hercegovina i Hrvatska, pošto te reprezentacije imaju velik broj navijača u Mostaru. Policija će za vrijeme Mundijala imati pojačane aktivnosti u Mostaru s obzirom na ranija negativna iskustva tokom ovakvih utakmica.

Istovremeno, u istočnom dijelu Mostara istaknute su zastave Bosne i Hercegovine i domaćina prvenstva Brazila.