{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U zapadnom dijelu Mostara uzvrela atmosfera u iščekivanju utakmice Brazil - Hrvatska

12.6.2014. u 14:46
19
471
U zapadnom dijelu Mostara uzvrela atmosfera u iščekivanju utakmice Brazil - Hrvatska
19
Pored današnjih 32 Celzijeva stepena u gradu na Neretvi, u zapadnom dijelu Mostara, uzavrela je i navijačka atmosfera uoči večerašnjeg otvaranja Mundijala i utakmice između domaćina Brazila i susjedne Hrvatske.
Mnogi navijači se već mogu vidjeti u dresovima reprezentacije susjedne države, a i kafići vrše zadnje pripreme na dekoraciji. Na Aveniji, odnosno Starom Veleževom igralištu, bit će organiziran prijenos uživo sa svečanog otvaranja Mundijala i utakmice Brazil - Hrvatska.

Iako su mostarski ugostitelji zatražili produženje radnog vremena radi kasnih termina utakmica, iz Gradske uprave su to odobili, jer ne mogu donijeti odluku o produženju radnog vremena bez Gradskog vijeća Mostara čiji je rad odavno blokiran.

Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, je izjavio da policija neće zatvarati objekte nakon 23 sata za vrijeme Mundijala, ali objekti mogu poslije navedene satnice raditi samo onda kad je prijenos utakmica u kojima nastupaju Bosna i Hercegovina i Hrvatska, pošto te reprezentacije imaju velik broj navijača u Mostaru. Policija će za vrijeme Mundijala imati pojačane aktivnosti u Mostaru s obzirom na ranija negativna iskustva tokom ovakvih utakmica.

Istovremeno, u istočnom dijelu Mostara istaknute su zastave Bosne i Hercegovine i domaćina prvenstva Brazila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: