Nogomet
121

Zmajevo gnijezdo u centru Sarajeva se privodi kraju

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dan uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, Sarajevo i ostali gradovi se itekako pripremaju za najveću nogometnu feštu ove godine na kojoj će po prvi put učestvovati i nogometna reprezentacija BiH.

Sarajlije će utakmice Mundijala moći organizovani gledati na nekoliko lokacija među kojima je i Trg Alije Izetbegovića u centru grada.

Osim velikog LED ekrana u šatoru sa 600 sjedećih mjesta, građani i posjetitelji glavnog grada BiH moći će uživati i u dodatnim zabravnim sadržajima kao što su takmičenje u stonom fudbalu, kladionice uživo, info pult, food corner, nagradne igre i mnoštvo drugih zabavnih aktivnosti.

Zmajevo gnijezdo bit će otvoreno sutra u 18:00 sati nakon čega će se pratiti zvanično otvarenje Mundijala susretom Brazil – Hrvatska.

Zmajevo gnijezdo bit će otvoreno svaki dan od podneva do tri sata iza ponoći, a pratit će se sve utakamice i aktivnosti Svjetskog prvenstva. U periodu održavanja, bit će glavno mjesto susreta za ljubitelje sporta i dobre zabave, odakle će se čuti najglasnija podrška našoj reprezentaciji.