Nogomet
127

Zmajevo gnijezdo - najveća navijačka zona u centru Sarajeva

Klix.ba
Fudbalska atmosfera pred početak Svjetskog prvenstva u Brazilu se zagrijava širom planete, a izuzetak nije ni Bosna i Hercegovina čija će reprezentacija po prvi put zaigrati na ovom takmičenju.

Najveća "fan zona" bit će postavljena u samom centru Sarajeva odakle će se bodriti Zmajevi i pratiti utakmice Svjetskog prvenstva.

Zmajevo gnijezdo će od 12. juna do 13. jula na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović biti utočište za ljubitelje fudbala. Ovaj događaj je pravi mali raj za navijače jer će imati sve na jednom mjestu – gledanje utakmica na velikom LED ekranu, šator sa 600 sjedećih mjesta, takmičenje u stonom fudbalu, kladionice uživo, info pult, food corner, nagradne igre i mnoštvo drugih zabavnih aktivnosti.

Otvorenje je zakazano za 12. juni u 18 sati kada će nastupiti grupa Diskobajagi, nakon čega će se pratiti zvanično otvarenje Mundijala susretom Brazil – Hrvatska.

Zmajevo gnijezdo bit će otvoreno svaki dan od podneva do tri sata iza ponoći, a pratit će se sve utakmice i aktivnosti Svjetskog prvenstva. U periodu održavanja, bit će glavno mjesto susreta za ljubitelje sporta i dobre zabave, odakle će se čuti najglasnija podrška našoj reprezentaciji.

U toku su prijave za Coca Cola turnir u stonom fudbalu, a više informacija o turniru i aktivnostima Zmajevog gnijezda pronađite u Facebook grupi.