{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podjele u Mostaru i za vrijeme SP-a: Jedni iščekuju susrete BiH, a drugi Hrvatske

A
11.6.2014. u 18:51
14
325
Podjele u Mostaru i za vrijeme SP-a: Jedni iščekuju susrete BiH, a drugi Hrvatske
14
Navijačka euforija danas je potpuno preplavila Mostar. Dok se u zapadnom dijelu Mostara spremaju za susret reprezentacije Hrvatske, u istočnom dijelu istaknute su zastave Bosne i Hercegovine i domaćina prvenstva Brazila.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Od jutros se državne zastave vihore ispred brojnih kafića, a gosti već razrađuju taktike o svim susretima na Mundijalu. Uveliko im u tome pogoduju visoke ljetne temperature i nedozrela gradska politika, tako da je u gradu na Neretvi teško pronaći valjanu temu.

Ni stara jezgra grada Mostara nije ostala imuna na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Na ulazima u zonu pod UNESCO-vom zaštitom vijore se male i veće zastave zemlje domaćina fudbalskog prvenstva i Bosne i Hercegovine. Mostarci su euforični i očekuju pobjedu reprezentacije u svim utakmicama.

U kafićima su već odavno završene sve pripreme i očekuju da mjesec fudbala otpočne.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Premda službeno u gradu Mostaru nema ko donijeti odluku o produženju radnog vremena kafićima, kako bi na taj način ugostiteljska ponuda u Mostaru bila obogaćena, čini se ipak da se ugostitelji i neće baš puno osvrtati na tu činjenicu.

Odluku o promjeni radnog vremena u kasnim noćnim satima može donijeti samo Gradsko vijeće, a kako ovog zakonodavnog tijela u Mostaru odavno nema, nema je ko ni donijeti.

Ugostitelji se nadaju da će im policija ipak biti blagonaklona i da će im udovoljiti željama o produženju radnog vremena ukoliko ne bude došlo do ozbiljnijeg kršenja javnog reda i mira.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


"Ministarstvo unutarnjih poslova pojačat će svoje aktivnosti za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, napraviti sigurnosne procjene i djelovati prema njima", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: