Komentari (325)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne ide mi više u glavu ovi novinari sa klixa svaki dan po sto puta samo neki članci da potpale ljude na nacionalnoj osnovi, da se svađaju. Prije je bio koliko-toliko normalan portal sad prerasta u mahalu i u toliko huškanje jednih protiv drugih.
Slažem se u potpunosti, ovo već postaje sumorno. Isti članci, isti komentatori, isti komentari.. Bježi ba.. I najupornijima će dop*zditi kad tad..
Donekle si u pravu, nikog ne branim, ali nisu oni krivi što ovdje u izobolju ima onih koji kažu,.."MI smo bolji, ONI ne valjaju"....
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
A zašto jednostavno ne možemo svi gledati Bosnu kada igra, i navijati, pa Hrvatsku kada igra, i navijati... Što se mora nacionalizam i u sportu pokazivati? :(
pa ebo te zar vi mislite da hrvati neće navijati za BIH, naprotiv hrvati će navijati i za BIH i za hrvatsku, a vi se bošnjaci ako hoćete pridružite, možemo zajedno uvijek da koju pivu popijemo kad naši dadnu gol.
a što se prvo mora urlati Türkiye Türkiye, a onda poslije mahati ljiHljanima i glumiti velike bosansko-bošnjačke patriote?
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
ujedinite se mostarci, navijajte zajedno za BiH i hrvatsku sta bi vam falilo.....
Pa šta je problem, nek navija svako za koga hoće, zašto se od toga pravi priča. Neka sve prođe bez problema, a nek se navija prema željama. I da BiH bude prva a Hrvatska druga :D
neka navija svatko za koga hoće, od prisilnog hićenja ljubavi nema ništa...
Pa majku mu kako ste samo jadni.Treba vas potrpat u zatvor zajedno s politicarima.Fasisti.
ZASTO NAM OVO VI NOVINARI SERVIRATE?? BOLI ME COSAK STO NEKO NAVIJA NEKO NE NAVIJA... JA NEMAM KRIZU IDENTITETA - NAVIJAM ZA JEDINU DOMOVINU BIH I CAO!
Nije kriza identiteta navijati navijati za drugu zemlju. Navija se srcem a ne pasosem. Kriza identiteta je upravo ono sto samo jedan narod ex Yu ima, a to su Bosnjaci, ona se ogleda u politickom smislu, a ne navijanjem na SP :) "Mi smo Bosnjoooci" :) Svoju krizu identiteta ces naci na drugim mjestima, kao sto je istorija. Srecno na SP ;)
idemo kroacija, idemo bosna!
Sasvim je OK da Hrvati navijaju i za Hrvatsku, ali nije OK da navijaju protiv Bosne i Hercegovine, onda je to mentalni poremećaj, to je moje mišljenje i ne mora se niko slagat.
Mentalni je poremećaj i kada u istočnom Mostaru, što sada upravo gledam sutra se spremaju navijati za Brazil! Zar nije
Ja navijam sutra za Hrvatsku, a ti što će navijati za Brazil, nije što će navijati za Brazil, nego protiv Hrvatske, ne slažem se, ali šta im ja mogu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vrhunac balkanskog nacionalizma je to sto jedni drugima negiramo ko su i sta su. Bosnjaci moraju prije svega da shvate da pojam nacije danas i nekad nije isti, i da kad su svi stanovnici Bosne se zvali Bosnjaci, taj termin Bosnjaci nije sinonim sa danasnjim Bosnjak. I to nije slucaj samo u Bosni, vec i u svim drzavama. Nacionalni preporod u Evropi je dosao relativno skoro, pa od tada imamo savremene nacije, kakve danas poznajemo, i niko nema pravo da nikome osporava njegovu pripadnost. To je glavni problem velikobosnjacke hegemonije koja kljuca u Sarajevu, a to nikada ne izadje na dobro.
ili evo prosto jednostavno-ako su svi stanovnici zaista bili Bosnjaci u danasnjem smislu, zasto se onda taj naziv nije zadrzao medju muslimanima bar? Smjesno je pricati da su za to krivi Srbi i Jugoslavija, jer bi za 100 godina Jugoslavije ostala zabiljezena ako nista bar ta borba za imenom, politicka ili gradjanska. Jednostavno, ne bi moglo ostati neprimjeceno. Kako bi bilo moguce nekome zabraniti ime, ne budite smjesni. Ni Crnogorci, ni Makednonci, ni SLovenci nisu imali problem, samo se eto zli Srbi izivljavali nad Bosnjacima? Apsurd! Ali ne, tokom YU nijedan musliman nije znao sta znaci rijec Bosnjak. Ili druga stvar, nemali broj muslimana i danas a i nakon popisa bjezi od imena Bosnjak, i boga pitaj da li su se tako izjasnili. Da je tako kao sto vi tvrdite, ne biste vi imali krizu identiteta medju samim sobom, a ne da druge jos privolite da budu nesto sto nisu.
Zato sto su Bosnjaci vecinskim dijelom bili muslimani koje zbog vjere nije interesovalo nacionalno pitanje u tadasnje vrijeme. Bosnjaci su onda nastankom KSHS izgubili svaku politicku moc te su bili slabo obrazovani i siromasni. Tek kasnije dolazi do represije od drugih nacija u smislu ne priznavanja imena i identiteta Bosnjaka. Danas to vec izgleda drugacije i ne znam o kakvoj krizi identiteta pricas ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
http://www.oslobodjenje.ba/sport/mundijal-2014/u-odzaku-nema-podjela-prvo-zajedno-gledamo-hrvatsku-a-u-nedjelju-bih
Ovo ložači s Klixa neće objavit!!!!
Navijajte za Hrvatsku, vi ste veće patriote nego žitelji Hrvatske. Veći je hrvat onaj iz Širokog nego onaj iz Vukovara. Šteta samo što vas "lipa vaša" ne hebe ni 2% i što vas oni s one strane Save mrze.
HR oduvijek smatra Hercegovce dijelom svog naroda, a ti samo provociras i to jako jeftino. Cemu onda protesti u ZG protiv Kordica, ako je on Bosnjak katolik, cemu pomaganje HR Hrvatima u BiH ako su oni Bosnjaci katolici itd. Bila je reportaza u jednoj hrv. emisiji kako ce koji Hrvat da navija na SP, pa je bilo kako ce da navija Zagrebcanin, kako Dalmatinac, kak Slavonac itd i gle cuda nasao se i Hercegovac tu ;) sanjaj Mujaga ;)
Jesu ovi novinarli Klixa ljige da je to strasno. Cuj ovo: "Navijačka euforija danas je potpuno preplavila Mostar. Dok se u zapadnom dijelu Mostara spremaju za susret reprezentacije Hrvatske, u istočnom dijelu istaknute su zastave Bosne i Hercegovine i domaćina prvenstva Brazila." Eto, tamo se spremaju da navijaju za neku Hrvatsku, a u istocnom dijelu patrioti navijaju s zastavama BiH (iako se na slici vide ljiljani, sto bi bio ekvivalent da se u zapadnom dijelu slavi s sahovnicom) i toboze izvjesene zastave Brazila jer su oni domacini, a ni slucajno da se provociraju Hrvati, a te su zastave upravo zato izvjesene.
Pozdrav malom Bosnjackom narodu, nadam se da sam vam nacionalnost dobro napisao, dvoumio sam se izmedju Bosanaca ili Muslimana ili na kraju Bosnjacka, stavio OVO POD C" Bosnjacka pa kud puklo da puklo
Za koga bi navijao da izgra HercegBosna protiv Hrvatske? Podrazumjevam da bi svi ne-Hrvati trebali biti izbaceni iz HB da bi ti navijao za nju, jer inace je isto kao i BiH, samo obrnuto.
NITKO U HERCEG BOSNI NECE NI GLEDAT TU ZA NAS STRANU DRZAVU BEJ HA.
PONOSNA I NEZAVISNA HERCEG BOSNA ! OVI TERORISTI tj OVA MNJINA U MOSTARU USKORO CE SE MORAT ODLUCIT JER NEMOGU IMAT DRZAVLJANSTVO HERCEG BOSNE I BOSNE ,
Ma svi skupa ljudi,idemo Zmajevi idemo Vatreni!!