Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U svim sektorima fali radnika ali nikome ne pada na pamet da poveća plate i poboljša uslove.Doktori rade za mizerne plate,u odnosu na svoje obrazovanje pa su tako podložni mitu.Drugi obični radnici nemaju druge alternative već da napuštaju zemlju.
Taman da se novajlije-neznalice stele na nečijoj djeci. Pa kad se uštele - pravac Njemačka.
Pa eno u Domu zdravlja Omer Maslić nema ni glavne sestre, a kamoli da ima doktora. SDP zapošljava i krčmi kako hoće!!!
Svi direktori Domova zdravlja su iz SDP-a. Njihov ministar. Šta oni rade? Osim što onaj predsjednik zvani RFB kamata 4,99 (shodno 4.900 glasova) izigrava nekog lidera i on saziva neke sastanke i pregovore. Sve u svemu odoh povraćati!
SDP je godinama postavljao svoje kadrove u domovima zdravlja, zato ima stomatologa a nema pedijatara i ostalih doktora.
Naravno Pa svi direktori JU DOM ZDRAVLJA U KS su UVIJEK iz SDP-a. Oni znaju samo za cugu!! I puna usta kleveta!
Skroz istrijebiti korupciju u zdravstvu i ljekarima dati adekvatne plate. U Njemackoj, Austriji, SAD su ljekari elita, a kod nas neki jedva prezivljavaju nakon min. 6 godina mukotrpnog studija. Onda ce mladi ljekari zeljeti ostati u svojoj zemlji. U Americi je prosjecna plata 50-ak hiljada godisnje, a ljekar ima oko 200-ak godisnje. Ako je u BiH prosjecna 1000 KM, onda ljekar treba imati barem 3000 KM.
Kako če se rijesiti ? Dacete doktorima platu 3000 evra + regres od 3000 evra + 13 platu + Bozicnicu i dobice penziju od 2.500 evra poslje 40 godina rada kao u Njemačkoj ?
Ovo kaaaao da je BOOkir izjavio u saradnji sa Novalicevoj propagandi i stimanju statistike 🙈😂😂MANJE DJECE, MANJE I DOKTORA👉😱😱😱
Akoooo se rodi manje djece, znaci za dvije godine imacemo VISKA pedijatara i RIJESEN PROBLEM 🙈🙈🙈
ali to nije sve ako sada uplatite ...:D Boze sacuvaj ...hvala SDA hvala Sebija
Ako ona zmija ne ode u zatvor, od zdravstva nam nece nista ostati.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/centralna-banka-bih-prodala-vise-od-tone-zlata-deviznih-rezervi-ko-je-donio-tu-odluku/221014040