Skrivali dokaze
44

U nastavku akcije "Balkan" uhapšene još tri osobe iz Sarajeva te pronađeno 110.000 KM

Klix.ba
U nastavku operativne akcije "Balkan", policijski službenici Federalne uprave policije lišili su slobode još tri osobe iz Sarajeva incijala A.B. (1972.god.), R.LJ. (1969.god.) i E.O. (1967.god.) koji se sumnjiče za krivično djelo "Pomoć učinitelju poslije učinjena krivičnog djela".

Vezano za navedene aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi dva objekata na području općine Ilidža, Sarajevo kojom prilikom je pronađen i privremeno oduzeto novčani iznos od 110.000 u različitim apoenima i valutama (konvertibilne marke i euro), oružje, municija i drugi predmeti koji potiču iz predmetnih krivičnih djela.

Po okončanju pretresa izvršit će se kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode nakon čega će se Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostaviti Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv istih.

Podsjećamo, 19. februara lišene su slobode odgovorne osobe Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, incijala N.D. (1966.god.) i H.D. (1966.god.) koja se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih osoba Direkcije, tokom 2017. i 2018. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih osoba više privednih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze sa izgradnjom i rekonstrukcijm puteva, a kako bi istim obezbjedili poslove kroz namještanje tendera javnih nabavki koje je provodila Direkcija, kao i druge nezakonite radnje.