Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Bože, ako smo mi zaboravili na Tebe, nemoj Ti zaboraviti na nas".
Allahu podari zdravlje nama i nasim najmilijima,dusmane nase ucini nemocnim .amin
bas ce tebi allah pomoc hahahaha pa ti si najveci dusman.puni ti komentari mrznje prema drugim a sad nesto molis hahahaha pa licemjeran si do bola
mrzim svoje dusmane,i na to imam pravo prema mojoj vjeri :)
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Prije sam vjerovao da ovakve pojave u religijama imaju za cilj da se dese dobre stvari ljudima. Ono što shvatamo kao sreća, zdravlje itd.. Sad postajem siguran da je to odraz kukavičluka i religijske indoktrinacije. Pozitivne promjene su odraz vizije, kvalitetnih ideja a ne nekakvog vjerskog bučkuriša koji samo zamagljuje umove ljudi..
sad mi je tek jasno zasto bosanci rostiljaju za 1 maj i koliko je to vazan datum.
nigdje validan i ćvrst hadis ni ajet nema za ovu noć...ćuj noć želja i dova nikad ćuo...a sta sve ova islamska zajednica nece izmisliti....
na danasnji dan prvi maj 1992, moja supruga i ja smo napustili Sarajevo. Srecom, uspjeli smo mada je mene nekakav Chelo na Barama htio da izvuce iz autobusa. Spasio me je jedan redovni milicioner. Da mi je znati ko je bio i gdje je sada.... Nakon 22 godine sretan sam da nisam u Sarajevu. Moga Sarajeva ionako vise nema. Stari prijatelji su svuda po svijetu, u vezi smo, i svima nam je dobro.
štete velike :D
Prvo, ti Sarajevo nisi napustio nego si pobjegao iz njega. Da su svi bili kao ti danas ne bi bilo ni traga od njegove arhitekture, multikulturalnosti i sl., bio bi grad jednog naroda i mozda bi se danas zvalo Srbograd, slicno kao sto se Foca jedno vrijeme zvala Srbinje. Tebi mozda nedostaje to sto se Sarajevske ulice vise ne zovu po Vojvodi Stjepi itd. To je vec tvoj problem. I drugo, ne vidim kakve veze sa ovom mubarek nocu ima to sto si ti prvog maja 1992. pobjegao iz Sarajeva.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Budimo respektabilni jedni prema drugima makar kad je vjera u pitanju. Ko ce u koga I sta da vjeruje neka je njegov izbor. Jednog dana svi cemo odgovarati I Za dobro I Za zlo I po tome cemo biti nagradjeni. Onaj gore je sudija, a mi smo samo tu da svojim djelom I ponasanjem u duhu Za koji smo se opredjelili zasluzimo kartu za onaj vjecni svijet.
konacno lijepa rijec; trudim se da budem duhovan-spiritualan, da svakoga gledam I pruzam mu ruku jednako. univerzalne vrijednosti su ono sto nas odredjuje, kako se prema njima odnosimo I kako se odnosimo jedni prema drugima. sve ostalo prosto samo dodje. Moja karta za gore je jos uvijek u mojim rukama I imam sansu da dobijem prvu klasu, Kada je Kondukter probusi...
http://www.akos.ba/duhovnost/islamske-teme/ibadet-zasnovan-na-izmisljenim-hadisima-lejletur-regaib-noc-zelja
Šejhul-islam Ibn Tejmijje, rhm., bio je upitan o ovoj noći i namazu pa je rekao:''Ovaj namaz nije obavljao Poslanik, s.a.v.s., ni bilo ko od ashaba ili tabiina, ili priznatih islamskih učenjaka, niti je Poslanik, s.a.v.s., podsticao na obilježavanje ove noći ibadetom, a također niko od prethodnika nije spominjao bilo kakvu vrijednost u ovoj noći. Hadis koji se citira u vezi sa odabranosti ove noći je podmetnut i lažan, po konsenzusu muhadissa.'' Fetava kubra, 2/262.
Znaš šta se dogodilo u ovoj noći?
ne sikiraj se, daleko sam ja ispod njene lige, samo razgovaramo, ne ljuti se :)
PRIKAŽI ODGOVORE (28)
Islam nije neka nova vjera, već jedna te ista Istina koju je Bog objavljivao preko svojih poslanika svakom narodu. Za jednu petinu čovječanstava, islam je i vjera i cjelokupni način života. Muslimani slijede vjeru mira, samilosti i praštanja, ali i vjeru pravde i očuvanja dostojanstva ljudskog bića.
Lejletu-r-regaib nije uopšte od islama i to je laž na Allaha, Njegovog Poslanika i Njegovu vjeru! Oni koji imaju dokaze suprtono ovome neka iznesu, manite se emocija. Naša vjera nije zasnovana na lažima i novotarijama u vjeri!
smradu jedan a hoces rec da su druge vjere lazne?eto koji si ti smrad i kvazivjernik.pa i sam kuran govori muslimanima da postuju i druge vjere.a ti izgleda sprovodis neki svoj islam na mrznji prema drugim.
Navedi mi ajet iz ''kurana'' gdje Allah dželle ša'nuhu kaže da musliman poštuje druge vjere?
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Ja sam obilježio ovu noć isto onako kako je to radio Poslanik Muhammed salAllahu alejhi ve selem sa ashabima.
a kako je to Poslanik obavljao ovaj namaz,de nam napisi i argumentuj vjerodostojnim hadisom???
čovjek nije uopšte napisao da je klanjao namaz? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
poštovanje svim iskrenim vjernicima, sve dok se fkt drže onog što vjeruju i ne sude onima koji ne vjeruju ;)
To reci svojim ateistima na forumu ;) Koji bez dlake na jeziku omlažavaju i pljuju vjernike ! Kako ostati ravnodušan kad ti neko blati vjeru? A kad im nešto kažeš, dobiješ ban...
kako ostat ravnodušan kad njega uče da ću ja gorit u paklu samo zato što ne vjerujem isto što i on?
Lejletu-r-regaib ne spominje se u kuranu niti je to praksa poslanika, novotarija !?
joj vi vehabiije bas ste dosadili,ako ti se ne obiljezava onda ne obiljezavaj pusti normalan narod.HRABRI ste protiv muslimana a kao misevi ste protiv cetnika i ustasa
Ne spominje se ni internet ni kompjuter, šta radiš ovdje onda?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)