{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U augustu otvaranje obnovljenog Doma zdravlja Kumrovec u Sarajevu

29.6.2016. u 15:37
11
20
U augustu otvaranje obnovljenog Doma zdravlja Kumrovec u Sarajevu
11
Prema trenutnoj dinamici radova otvaranje obnovljenog Doma zdravlja Kumrovec u Sarajevu najavljeno je za august.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dva mjeseca nakon posljednjeg obilaska radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Kumrovec premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, direktor Javne ustanove Dom zdravlja KS Fuad Haskić i direktorica Zavoda za izgradnju KS Ljiljana Pelidija mogli su se uvjeriti da se rekonstrukcija objekta odvija željenom dinamikom, radovi se privode kraju i prema uvjeravanjima izvođača, bit će okončani do kraja sljedećeg mjeseca.

"Uvjerili smo se da je situacija evidentno drugačija od posjete prije dva mjeseca kada nismo zatekli nijednog radnika na građevini. Neki radovi za koje smo sumnjali da će biti okončani do kraja ove godine sada su u poodmakloj fazi. Nadamo se da će tempo koji sada vidimo biti nastavljen, radovi okončani, kako bi u septembru ovdje vidjeli prve korisnike zdravstvenih usluga", istaknuo je premijer Konaković .

Rekonstrukcija Doma zdravlja Kumrovec počela je u januaru 2014. godine, a završetak radova, prema prvobitnim najavama, bio je planiran za august 2015. godine. Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i ovaj put je iskazao svoje nezadovoljstvo probijanjem rokova.

"Nismo zadovoljni da smo stigli do 2016. godine s ovom rekonstrukcijom. Znate da smo zbog nepotpisivanja ugovora o nadzoru izgubili skoro godinu dana. Prilikom naše prethodne posjete najavili smo raskidanje ugovora s izvođačem radova ukoliko se dinamika radova ne ubrza. Danas je stanje puno bolje. Dobili smo uvjeravanja da će do kraja jula biti završeni svi radovi osim vanjskog uređenja koje nije uslov za otvaranje objekta i koje se može raditi naknadno. Uz tehnički prijem koji slijedi nakon toga, u drugoj polovini augusta ćemo ponovo staviti u funkciju novi, moderni objekt Doma zdravlja”, najavio je načelnik Efendić.

Dom zdravlja Kumrovec je najveći objekat ove namjene u KS prema kojem gravitira 50.000 stanovnika novogradske općine. Upravo zbog toga, kako je istaknuo načelnik Efendić, bilo je mnogo problema u pružanju zdravstvenih usluga u protekle dvije godine. Rekonstruirani objekat će imati nešto više od 8.000 metara kvadratnih korisnog prostora. Rekonstruirano je sve osim zidova, instalacije, podovi, stropovi, prozori, termo fasada i za to je izdvojeno sedam miliona KM iz budžeta KS, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Općine Novi Grad.

Zavod za izgradnju KS je u svom ovogodišnjem Programu uređenja građevinskog zemljišta planirao sredstva od 350.000 KM za uređenje prostora oko zgrade Doma zdravlja Kumrovec.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: