|

KS: Uskoro počinje preseljenje ordinacija u Dom zdravlja Otoka

KS: Uskoro počinje preseljenje ordinacija u Dom zdravlja Otoka
83
Piše: M. N.
8.9.2016. u 10:11
40
komentara
83

dijeljenja
KS: Uskoro počinje preseljenje ordinacija u Dom zdravlja Otoka Foto: Klix.ba
Zgrada Doma zdravlja Otoka u Sarajevu zvanično bi trebala biti otvorena do kraja ovog mjeseca.
Kako nam je rekao Arman Šarkić, portparol JU Dom zdravlja KS, službe će se useljavati kako budu završavani spratovi, na način na koje su preseljavane.

"Dobili smo garant na terenu da će radovi biti završeni sredinom ili do kraja septembra. Posebna fasada je postavljena i sve je urađena prema evropskim standardima. Nove prostorije imat će bolju toplotnu izolaciju zbog čega ćemo ostvariti uštete toplotne energije, preglednije i funkcionalnije ordinacije i više prostora za pacijente", rekao je Šarkić za Klix.ba.

Dom zdravlja će biti otvoren iako će ostati još treća faza rekonstrukcije, a to je uređenje pristupnih puteva.

"Ostaje nam još uređenje saobraćajnica i prilaza, ali procijenjeno je da to neće utjecati na kvalitet pružanja zdravstvene zaštite pacijentima. O preseljenju ordinacija pacijenti će blagovremeno biti obaviješteni", kazao je Šarkić.

Rekonstrukcija ove ustanove počela je u januaru 2014. godine. Dom zdravlja Kumrovec je najveći objekat ove namjene u KS prema kojem gravitira 50.000 stanovnika novogradske općine. Rekonstruirani objekat će imati nešto više od 8.000 metara kvadratnih korisnog prostora. Rekonstruirano je sve osim zidova - instalacije, podovi, stropovi, prozori, termo fasada i za to je izdvojeno sedam miliona KM iz budžeta KS, Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Općine Novi Grad.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...