Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Državna je tragedija da umirovljenici koji su stekli mirovine temeljem 40 godina radnog staža imaju 320 KM iznos mirovine. To je najzorniji primjer koliko je obezvrijeđeno ljudsko dostojanstvo u uvjetima kada svakodnevno poskupljuju osnovne životne namirnice, hrana i režije, dok mirovine godinama ne prate porast tih troškova. Pojedini samozvanci u umirovljeničkim tijelima koji su sistemski podrepaši već godinama uspješno razvodenjuju želju umirovljenika da iziđu na ulice, odgađaju od lipnja do rujna, od rujna do lipnja, ali kada to jednom bukne sijevat će tužbe protiv države od Strazbura do Haga od Rima do Vašingtona..., jer zna se koji je glavni uvjet MZ postavila pred BiH kad su u pitanju umirovljenici po osnovi rada.
Cijena je bila 22 marke sad su podigli na 42 mjesecnu kartu
to je tako svugdje u svijetu kao u New York-u i Bec-u.
GSP tuzla je kupio kopex sarajlić, jedan od ratnih profitera, sve jasno
I otpustio preko 50 radnika neke I sa preko 30 god staza u toj firmi kao mog oca koji je sad na birou bez igdje icega... svaka mu marka haram bila
To vam je svugdje u svijetu kao i u Bec-u i Africi ...
Jao, evo opet "prijevoz". Poludecu :-) Pa zar i ti D. Brkicu? Vi Brkici ste uvijek bili pismeni, ponos i dika naseg kraja. Generacije Brkica su se skolovale od Carigrada do Peste i Beca, radjali se i umirali sa knjigom i perom u ruci, i sad ti, najmladji medju Brkicima, nasa nada i uzdanica, u srce da me ranis. To boli vise od svih poskupljenja i drugih nepravdi.
GiPS Tuzla više nije D.D.GiPS,kao ni (D.D.) Litvatrans Banovići,nego privatna firma koja ce kolabirati prije ili kasnije kao i ostale privatizovane firme.Pomoći u Bosni nam našoj nema ;)
Mir s vama penzioneri.
Ninja penzioneri
Širenje kosmosa U Kur'ani-Kerimu, koji je objavljen prije 14 stoljeća, u periodu kada još nije bila razvijena astronomija, ovako se govori o širenju kosmosa: "Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo,uistinu, oni koji ga šire. (Az-Zariyat, 47) Riječ "nebo", koja se spominje u aktualnom ajetu, na mnogo mjesta u Kur'anu koristi se u značenjima svemira i vasione. I u ovom slučaju upotrijebljena je u istom značenju. Kur'an je, dakle, već obznanio da se kosmos širi, a to je činjenica do koje je danas došla i nauka. U naučnom svijetu je do početka XX stoljeća preovladavalo jedno mišljenje u smislu da "kosmos ima jednu statičnu, nepokretnu strukturu i da potiče iz vječnosti". Međutim, istrage provedene uz pomoć suvremene tehnologije, izviđanja i proračuni doveli su do saznanja da kosmos ima svoj početak i da se konstantno "širi". Ruski fizičar Aleksander Friedmann i belgijski kosmolog Georges Lemaitre početkom ovog stoljeća teoretski su proračunali da je kosmos u stalnom pokretu i da se širi. Ova činjenica je, također, i dokazana određenim posmatranjima provedenim 1929. godine. Američki astronom Edwin Hubble je, analiziranjem svemira uz pomoć ogromnog teleskopa, otkrio da su zvijezde i galaksije u konstantnom udaljavanju jedna od druge. A kosmos, u kojem se sve konstantno udaljava jedno od drugoga, dolazi u značenju kosmosa "koji se širi". Činjenica da se kosmos nalazi u stalnom širenju svoju kategoričnost će postići, također, i kroz osmatranja provedena narednih godina. Međutim, ova kategorična činjenica je stoljećima prije saopćena kroz Kur'an i to u takvom historijskom periodu kada nijedan čovjek o tome nije apsolutno posjedovao ni približna znanja. Pošto je Kur'an riječ Allaha, Stvoritelja i Gospodara cijelog kosmosa i svih znanja.
Širenje svemira je opisano u Kur'anu, a to je nauka nedavno otkrila uz teleskope i tehnologiju.
Nemam sada vremena da ti dam ozbiljniji link, ali evo ti ovo i pogledaj. Ovu Knjigu nije mogao napisati čovjek, a kamo li nepismen čovjek. http://www.avijon.net/showthread.php?1367-%C4%8Cuda-koja-se-spominju-u-Kur-anu
vala mi je i peMzionera više puna kapa.
A brate organizujte se pa u Sarajevo...Oni sve imaju pa kad njima uzmu dadnu malo vama i svima dobro...
Prolazio ovuda i baš se prepao, mislio bio neki belaj. Odmah sve svoje zvao na telefon. Kad ono penzioneri u petak blokirali saobraćaj. Narod nervozan, žuri se poslom, a gospoda koja palamudi uz jednu kafu po cijeli dan blokirala saobraćaj. Nema veze što će neko zakasniti obavit posao. Dragi penzioneri, zar vi mislite da kod privatnika postoji socijala? Dragi penzioneri, plaćate li manje struju, vodu, odvoz smeća, zato što ste penzioneri? Dragi penzione, ako vi jedini imate, kakav takav stabilan izvor primanja, a ako nemate para za kartu sjedite kod kuće
neka, ostarit ćeš i ti, a imaš roditelje