{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski ministar poljoprivrede u Sarajevu: Nastavit ćemo uvoziti meso, sir, brašno i maline iz BiH

23.8.2017. u 13:09
175
124
Turski ministar poljoprivrede u Sarajevu: Nastavit ćemo uvoziti meso, sir, brašno i maline iz BiH
175
Na sastanku koji je danas održan između federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića i ministra poljoprivrede Republike Turske Ahmeta Eşrefa Fakibabe te ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koça dogovoren je nastavak izvoza bh. proizvoda u Republiku Tursku.
Turski ministar poljoprivrede Ahmet Eşref Fakibaba rekao je kako će Republika Turska nastaviti uvoziti bosanske proizvode i raditi na njihovom razvoju kako bi građani BiH imali bolji prosperitet.

On će se prilikom svog boravka u našoj zemlji susresti i s predsjedavajućim Vijeća Ministara Denisom Zvizdićem i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem te će i s njima razgovarati o nastavku saradnje.

Ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić rekao je kako BiH u Tursku izvozi meso, brašno, ulje, bijeli sir i maline te da su na današnjem sastanku pričali o povećanju izvoznih kvota ovih proizvoda u Republiku Tursku.

On je istakao kako zajedno s Upravom za šumarstvo Republike Turske realizuju projekt nabavke softvera za prikupljanje podataka o šumskim požarima širom BiH.

Dogovoreno je da se do kraja godine održi poljoprivredni forum na kojem će učestvovati poljoprivredni proizvođači i predstavnici prehrambene industrije iz Republike Turske i naše zemlje.

Ministar Dedić je dodao kako će se ubuduće više pažnje posvetiti razvojnoj komponenti poljoprivrede, kvalitetnijim sistemima navodnjavanja, mehanizaciji i svemu onome što poljoprivrednom proizvođaču može omogućiti opstanak na tržištu, posebno nakon sve veće konkurencije koju imamo nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: