Čišćenje snijega i leda
0

Svi putni pravci u Tuzli prohodni, život u gradu se odvija normalno

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Općinski Štab Civilne zaštite Tuzla i načelnik Tuzle Jasmin Imamović na jučerašnjoj sjednici razmatrali su stanje na terenu, kao i prijedlog mjera za nastavak aktivnosti, u cilju saniranja posljedica obilnih snježnih padavina i prevencije mogućeg obrušavanja snijega i leda s krovova.

Konstatirano je da je odluka o proglašenju prirodne nepogode na području općine Tuzla donesena blagovremeno i da je zahvaljujući tome izvršeno blagovremeno angažiranje svih operativnih snaga – službi zaštite i spašavanja.

Kako navode iz Općine Tuzla, rezultat toga je da su svi putni pravci na području općine Tuzla prohodni, da grad funkcionira normalno, uz stabilnu vodoopskrbu, redovito opskrbu električnom i toplinskom energijom, te urednu opskrbu trgovina.

U urbanom dijelu grada odvoz smeća se odvija redovno, dok se u prigradskim i visinskim zonama odvoz smeća odvija otežano.

Sve područne ambulante Doma zdravlja Tuzla rade nesmetano.

Povećava se aktivnost građana kojima je općinski Štab Civilne zaštite osigurao alat za čišćenje snijega.

Zaključeno je da stanje prirodne nepogode ostaje na snazi do daljnjeg.

Na sjednici su dogovarane preventivne mjere, koje je potrebno poduzeti radi zaštite građana od mogućeg obrušavanja snijega i ledenica sa krovova.

U toku su pripreme odgovarajućih naredbi i aktivnosti, sa kojima će javnost biti upoznata na današnjoj sjednici općinskog Štaba Civilne zaštite Tuzla.