Snijeg u Tuzli 36 cm
0

Pogledajte kako se Tuzlaci bore sa snijegom

Sarajevo-x.com
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Kao i u većini drugih gradova BiH, snijeg u Tuzli neprekidno pada već 48 sati i stvara velike probleme za odvijanje saobraćaja i ostale segmente života u ovom gradu i okolini.

Prema posljednjim izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzlanskog kantona visina snježnog pokrivača u Tuzli je 36 centimetara, dok je u pojedinim dijelovima Kantona izmjerena visina i oko 60 centimetara.

Najteža situacija je u brdskim područjima Kladnja, Tuzle i Gračanice. Saobraćaj se na magistralnim i regionalnim putevima odvija otežano, dok su neka naselja u potpunoj blokadi. Autobusi Gradskog i prigradskog saobraćaja (GIPS) saobraćaju po planiranom planu vožnje, ali su linije skraćene. Linije su skraćene prema naseljima u kojima se autobusi ne mogu okrenuti.

Vatrogasci su tokom noći imali tri intervencije, a ljekari iz Hitne pomoći ubilježili su 83 intervencije. Vodosnabdijevanje je uredno, a bez vode su mještani naselja Ljubače.

Putna operativa tuzlanskog “Komunalca” angažovana je na prioritetnim pravcima, dok su, primjera radi, trotoari i ostale površine koje koriste pješaci okovani snijegom i ledom. Također, otežan je izlazak i ulazak u najveća tuzlanska naselja Slatinu, Stupine, Sjenjak…