Visina snijega preko 70 centimetara
0

Općina Tuzla proglasila stanje prirodne nesreće

FENA
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Načelnik općine Tuzla je, na osnovu prijedloga Općinskog štaba civilne zaštite, u subotu proglasio stanje prirodne nesreće zbog obilnih snježnih padavina i izuzetno niskih temperatura.

Snijeg u visinskim područjima općine Tuzla dostigao je visinu preko 70 cm, zbog čega su pojedini djelovi općine Tuzla skoro odsječeni.

Zbog niskih temperature snijeg se neće otapati, a prema prognozi se uskoro, a najkasnije u ponedjeljak, očekuju nove padavine.

Za realizaciju programa brzog čišćenja snijega s najprioritetnijih putnih pravaca i većine trotoara zaduženi su Štab civilne zaštite, Služba civilne zaštite, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, JKP Komunalac, JKP Vodovod i kanalizacija i JKP Komemorativni centar.

Pozivaju se vlasnici i etažni vlasnici svih stambenih i poslovnih zgrada i objekata da postupe po Odluci o komunalnom redu i čiste snijeg ispred svojih objekata.

O toku ovih aktivnosti Štab civilne zaštite će blagovemeno obavještavati javnost, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika.