Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pamtim rijeci oca svoga koje mi je rekao prije 20 godina, uci sine i neces nista radit, ja zavrsio fax i stvarno ne radim, a ovi koji rade, rade za placu istu kao i onaj sa srednjom skolom.
@JahacMagle2019 aferim na savjetu baš onako očinski....
Nije ni cudo da niste ni jedan uspjeli sa takvim rezonima. Nije ni dovoljno zavrsiti bilo kakav fakultet i ocekivati odlicne poslove sa astronomskim platama.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Upisuju medicinu da idu odavde, pametni
@colman ...ma jok ba, upisuju medicinu da bi radili u ambulanti u Buća Potoku
Rektor Škrijelj kojem je san da UNSA bude seoski univerzitet u koji će dolaziti mladi kadar iz sjenice, a mašta o integraciji UNSA i Univerziteta u Sjenici!
Tuzlu ko yebe, ha?
ostaju samo oni koji se misle kvalitetno pripremiti za odlazak
Ima duplo manje djece sada nego prije 15 godina, pa kako očekujete da broj studenta bude isti. majka mu stara i nakaradna.
doktora treba jer ćemo imat penzionersku populaciju, a inženjeri će vjerovatno pobjeći
Glupi su vam komentari, ne mozes tjerati nekog da studira nesto sto ne voli bez obzira koliko to zarade donosi, nece to moci dobro raditi ako to ne voli i tacka, upisujte ono sto bas zelite da radite i bice posla za vrijedne ljude
možeš ti voljeti socijologiju koliko hoćeš ali ćeš na biro kad završiš
Diplomirao prošle godine, ne mozeš posla naci bez konkretne štele, jer sada prvo ide štela pa neko sa biroa, ne mozes glpavi pripravnički sebi da nadješ jer skoro niko nece da te primi bez ikakvog iskustva.
@ChrisRone čestitke na diplomiranju i puno sreće u pronalasku posla, žao mi je to čuti...
Ma sta imate djeco draga studirati u ovoj posranoj drzavni, ako imas dobru stelu u ovoj posranoj drzavi ti i sa diplomom iz vrtica mozes u ministarstvu sjediti, hebem vam ja mater svima, i sistemu i svim ovim (ne)ljudima nasim Preko grane cim srednjoj zavrsite. Poslusajte me. Nikad ovdje necete biti dobro, samo uhljebi hoce.
Omladino,pamet u glavu.Gledajte oko sebe i sami sebi procijenite je li pametno upisati fakultet koji ste planirali.Mnogi koji su mozda zavrsili taj fakultet koji ste planirali,sada polazu njemacki jezik i odlaze odavdje.Nemojte trositi mladost uzalud,mislite glavom.Za babine sinove ne govorim.
Upisu medicinu i informatiku jer mogu vani s tim fakultetima. Kako motivisati mladog čovjeka da studira kad zna da će s diplomom zavrsiti na birou, trznom centru ili kladionici. Osim ako se odmah na početku studija ne učlani u SDA, a onda mu diploma i ne treba...
Nikada se u budućnosti nece desiti suficit matematicara bilo gdje u svijetu, cak je donesena europska konvencija o dugorocnom problemu neodrzivosti ovog stepena ekonomskog razvoja sa ovim brojem tih stručnjaka
Onaj ko želi u buducnosti siguran i dobro placen posao neka studira matematiku a i druge tehnicke nauke koje imaju jaku mat. podlogu. Ko zna matematiku i engleski je upotrebljiv u mnogim oblastima. Najbolji programeri su matematicari, u Americi najvise nagrada iz oblasti ekonomije (90%) dobijahu natematučari. .
Pametni zavrsavajubuporedno srenju i uce njemacki i odlaze. Ovo i treba ovoj drzavi da ostane Bakir, Dodik i Covic
I ti s medicinom i informatikom ce raspaliti u UE...Tako da za nekih 15god nece biti dovoljno ljekara za drzavu...gdje ce se penzioneri lijeciti i oni iz EU koji misle se vracati u BIH, dakle i njihov doprinos ce zanacajno opasti
Ma nije omladina luda da ih maltretiraju za njihove pare neki kimpleksaši.Nisam jednom čuo od sina da profesori troše radno vrijeme da bi drobili o svojim niskim platama,privatnim problemima,kako ih studenti sedmicama ganjaju za potpise.Nedaju uvid u radove.Ma ne daju razgovarati sa sobom.Ponašaju se prema studentima kao nekoj anomaliju koja je eto tu da njima troši njihovo dragocjeno vrijeme