{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sud BiH trebao je pričekati Purdino saslušanje"

F
18.2.2011. u 19:31
0
22
"Sud BiH trebao je pričekati Purdino saslušanje"
0
"Sud BiH trebao je pričekati Purdino saslušanje"
Bariša Čolak
Ministar pravde BiH Bariša Čolak izjavio je kako je Sud BiH trebao pričekati s donošenjem nepravomoćne odluke o izručenju hrvatskog branitelja Tihomira Purde Srbiji, jer srbijanske pravosudne vlasti još mogu obustaviti kazneni progon i povući zahtjev za njegovo izručenje nakon saslušanja sljedeći tjedan u pritvoru u BiH.
"Rekao bih da je u najmanju ruku neobično da je Sud donio takvu odluku, iako nije bio vezan ekstradicijskim rokom, budući da je Srbija zatražila Purdino saslušanje posredovanjem bh. odvjetništva, a saslušanje omogućuje da srbijansko pravosuđe zaustavi kazneni progon i povuče zahtjev za njegovo izručenje", kazao je ministar Čolak.

Dodao je da ne želi komentirati samu sudsku odluku jer ne želi prejudicirati postupak budući da je riječ o nepravomoćnoj odluci.

Upitan kako će postupiti ako prizivno vijeće toga suda o izručenju Purde odluči kao i prvostupanjsko, ministar Čolak je rekao da to ovisi o samu ekstradicijskom spisu.

"Spis mora sadržavati sve pojedinosti glede molbe za izručenje, što uključuje i dokaze o osnovanoj sumnji da je osoba počinila zločine", rekao je Čolak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: