{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sud BiH trebao je pričekati Purdino saslušanje"

F
18.2.2011. u 19:31
0
22
"Sud BiH trebao je pričekati Purdino saslušanje"
0
"Sud BiH trebao je pričekati Purdino saslušanje"
Bariša Čolak
Ministar pravde BiH Bariša Čolak izjavio je kako je Sud BiH trebao pričekati s donošenjem nepravomoćne odluke o izručenju hrvatskog branitelja Tihomira Purde Srbiji, jer srbijanske pravosudne vlasti još mogu obustaviti kazneni progon i povući zahtjev za njegovo izručenje nakon saslušanja sljedeći tjedan u pritvoru u BiH.
"Rekao bih da je u najmanju ruku neobično da je Sud donio takvu odluku, iako nije bio vezan ekstradicijskim rokom, budući da je Srbija zatražila Purdino saslušanje posredovanjem bh. odvjetništva, a saslušanje omogućuje da srbijansko pravosuđe zaustavi kazneni progon i povuče zahtjev za njegovo izručenje", kazao je ministar Čolak.

Dodao je da ne želi komentirati samu sudsku odluku jer ne želi prejudicirati postupak budući da je riječ o nepravomoćnoj odluci.

Upitan kako će postupiti ako prizivno vijeće toga suda o izručenju Purde odluči kao i prvostupanjsko, ministar Čolak je rekao da to ovisi o samu ekstradicijskom spisu.

"Spis mora sadržavati sve pojedinosti glede molbe za izručenje, što uključuje i dokaze o osnovanoj sumnji da je osoba počinila zločine", rekao je Čolak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: