Komentari (387)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne mogu vjerovati, ovo je legalni reket, pa pojačajte revizorske kontrole i koga ufatite bez karte kazna 40 KM, ali tjerati nekog da kupuje nešto što mu ne treba je kriminal
@h8er_ zato što smo retardirani kreteni koji samo pijuckaju kafe i puše nargile sa obavezno iPhoneom na stolu (btw ništa od ovog ne radim, ali nažalost radi 90% studenata koji su frontalni kokuzi ali ih je stid reći da nemaju, a mene je stid što studiram sa takvima)
@SELAMsaDRINE ako ovako nastave, svi će tamo, jeftinije, a i sigurna diploma, hebo ovo
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Hoces struju plati na silu TV! Hoces na fakultet plati na silu Gras! Izgleda da sllijedi; Hoces u halu kupi Violetu!
To ne bi trebalo biti na silu, to je obaveza. A što prosječni mentalitet smatra da to treba biti džaba, to je njegov problem. Svuda u EU se plaća RTV pretplata i to na silu. U njemačkoj ti skidaju godišnje s računa, htio ne htio. U UK i Italiji obavezna godišnja, plaća se za unaprijed za narednu godinu, ukoliko ne platiš stiže tužba i onda ga pušiš. U Hrvatskoj poslije drugog mjeseca neplaćanja dolazi ti ovrha na vrata, pa ili keširaš ili pljenidba.
@Miles Dyson Vi koji ste nadprosjecnog mentaliteta znate da nacionalni programi finasirani taksama daju najkvalitetniji program u najsirem spektru. Prvo program pa onda naplata. Pišani HRT ima 4 vrlo kvalitetna programa. Treba li da ti spominjem BBC. Kod nas je situacija da su u javnim servisim (kao i ustanovama) uhljebljeni razni nepotisti i naplata takse bi im samo podigla plate i eventulano nam omogucila jednom godisnje perverzija tipa eurovizije.
Nikad kraja s pljackama u Bosni Hercegovinu,sad i ultimativne pljacke su odobrene od ong krmka Izmetbegovica,sto je dopustijo da svaka budala u vladi,radi stamu se prohtije.
Apemzionerima ???
Prvo ih predstavlja onaj kretenčić Zahiragić - oni ko mutavi. Sad ovaj slunto - oni ništa. Dabogda vam je i uveli i to bez tog popusta.
ministre Fiso mozda bi naj bolje bilo DA kazete koliko vam stotina miliona (ili milijarda) treba pa sviju zaduzite po glavi toliko I toliko I DA mi to otplatimo a vama DA procvijetaju ruze
Pa ovi nisu normalni?! Zaposljavaju rodbinu a imaju manjak vozaca. Sada ce tjerati studente da im rjesavaju probleme sa likvidnosti kroz obaveznu kupovinu karata koje im ne trebaju. Sta sa studentima koji imaju bicill ili vole setati do fakulteta a nisu tipicni lijeni Sarajlija pa im ni tri tramvajske nije dugacka relacija.
Ista stvar je bila za onaj fond Suada Dilberovic, koji kategoricno odbijam da placam, i nikad me na to nisu mogli natjerati niti ikad sankcionisati zato sto ne zelim da platim jer nema nikakvog osnova za to. Platis upisninu i zavrsis pricu.
POTPUNO PODRŽAVAM OVU ODLUKU JER SU STUDENTI NAJDEBILNIJI DIO NAŠEG DRUŠTVA, PROTESTUJU ZA OBAVLJANJE DŽUME ALI SE NE BUBE ZA GRAS...KO VAS JEBE NEK VAS DERU.
Imaju automobil na sebi 😂😂😂😂😂😂
Nebi ja studente tjerao da kupe kartu, ali bi im zviznuo kaznu kao sto je cijena jedne godisnje karte, pa ce onda biti u skladu sa pravilima i po zakonu... svako drugi se sverca po dvije tri stanice, a kad GRAS "zglajza", onda se prvi prikaci na komentar i kaze kako je GRAS grozan... svako treci nosi flomaster i pise grafite po tramvaju... pitam se pisu li tako i kod kuce... sramota smo mi od rodzenja... kasno je "kaznjavati" studenta...njih je uglavnom neko poslao po diplomu...
Ne znam sta serete, pojeftinice karte za one kojima to treba, pa kaze: "Svi kojima to ne treba i koji to dokažu, bit će oslobođeni od kupovanja studentske karte." Kaze da ce vazit za GRAS i za Centrotrans i da ce i vanredni studenti moci korisitti kartu od 100 KM. Fakat ne vidim u cemu je problem, ja kao korisnik mislim da je ovo idealno. Vecina vas je samo procitala Klixov senzacionalisticki naslov i pricate o reketu i nepravednosti. Ako bude kao sto pise, to je nevjerovatno povoljno!
A kazu zivjeli smo u mraku do 90tih!?
Uslovi za upis na fakultet su definisani statutom univerziteta i internim pravilnicima fakulteta - kad kupovina mjesecne karte bude uslov za upis definisan statutom, onda cu je kupit.
komentatori, čitajte i tekst a ne samo naslov. ovo je suštinski 50% pojeftinjenje karte za studente, i uz očitovanje da neko ne treba kartu neće je morati kupiti
Hoćete li ikad početi sami sebi da stajete u kraj? Kad ćete početi sami sebe da kontrolišete i da rješavate vaše lopovluke? Samo gledate da narod derete
Znaci... nije dovoljno sto tjerate ljude u javnom sektoru da MORAJU kupiti gras kartu vec sad poceli i studente ? Whats next ? Nema penzije ako ne kupis gras mjesecnu kartu ? Nema sahrane ako nema mrtvac gras kartu ? Nema vode(svakako je nema) i gasa ukoliko ne posjedujete gras mjesecnu kartu ? Rjesenje nije tjerat ljude da kupuju nego reorganizacija grasa