Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam ubijedjen 100% kad bi bosnajci rekli ok, govorimo u Bosni svi srpski jezik da bi se krmcina iz Laktasa usprotivio i rekao ne moze, to je nas jezik.
Jel sad on i ovde remetilački faktor, on opstruiše i kako ćete zvati svoj jezik? Dajte ljudi, koji je vama q?
@neednolog Ne seri i ne uopštavaj. Lepo ti je čovek pojasnio tenor što puše s Laktaša.
od kako su ovi SDA primitivci na vlasti sarajevo i jeste jedna najobičnija kasaba, bez vode, gradskog prevoza, bolnice, kulturnih, sportskih, muzičkih događaja.....jednom riječju veliko selo
Čuj Segmedina..
Nije mi samo jasno kako ce djeca nauciti gramatiku i izgovor nekih rijeci na jednom casu to je isto kao da im ubacite predmet englesko-njemacki . Nemam nista protiv srpskog ni hrvatskog cak sta vise mislim da djeca trebaju sve uciti ali bi onda to trebala biti tri predmeta a ne sve spojiti pa da ne znaju progovoriti kasnije pravilno ni na jednom jeziku i ovako nas je nepismenih sve vise.
Nije mi samo jasno kako ce djeca nauciti gramatiku i izgovor nekih rijeci na jednom casu to je isto kao da im ubacite predmet englesko-njemacki . Nemam nista protiv srpskog ni hrvatskog cak sta vise mislim da djeca trebaju sve uciti ali bi onda to trebala biti tri predmeta a ne sve spojiti pa da ne znaju progovoriti kasnije pravilno ni na jednom jeziku i ovako nas je nepismenih sve vise.
Treba da se zove Maternji jezik, i nema rasprava.
A sta je sa djecom samohranih oceva?! Na njih niko ne misli.
jbt kako se majmunišete, pa ionako će djeca učiti dobre pisce sa cijelog područja ex-yu, od Meše Selimovića do Branka Ćopića, Krleže, Andrića...
@blizanacBL "drugom" su iz poštovanja porušili rodnu kuću, spomenik i simbolično uništili spomenik "magareću klupu", na kojoj je bilo urezano Ćopićevo ime. Ivanić vodi rekonstrukciju. Krležu valjda cijene, jer je isti bio veoma kritičan prema Srbima i Hrvatima. Pitam se, kako bi isti reagovao na današnje Bošnjake.
Srbi sami cosica i ostale idiote uce nista normalno u tom plemenu nema!
Sve je u redu Segmendina, lijepo pricas, ali sta je problem da stvari zovemo pravim imenom, a ne da se trudimo i dodvoravamo nelogicnom. Meni je normalno u Sarajevu u Bosni da izaberem Bosanski jezik. Ako je nekom normalno da izabere Hrvatski i Srpski uSarajevu bujrum, nismo mi RS pa da ne damo drugim da biraju. Ne postoji BHS jezik. A najsretniji bi bio da se zove Juznoslovenski stokavski dijalekt, ali ne samo u Sa nego svugdje gje se prica. Nazalost to je nemoguce.
Eto, bosanski stavljate na zadnje mjesto cak i.kad nabrajate jezike. Previse je sto djecu opteretii cirlikom jos i ekavski treba da se uce
kao što je rekao Alija možete se koristiti ćirilicom za naziv mjesta stanovanja. treba vratiti istom mjerom zločincima i ne dozvoliti im korištenje jezika, pa da malo osjete šta oni rade povratničkoj djeci koja moraju da uče u učionicama sa svecima i krstovima i još na kraju im jezik upišu jezik bošnjačkog naroda. mi smo se borili da ne bude srpski nikako, nek idu na pale, mokro i pa uče taj svoj jezik.
adismujcic ne bi trebalo biti problematicno poslati ucitelja u mjesta sa bosanskom djecom da ih uci od 1-4 razredaa kasnije voziti djecu u vecu mjesto, obezbijediti im autobus od kuce do skole..... barem to bi mogli organizovati za povratnicku djecu... a srpske skole i onako propadaju jer nemaju djaka a s njima propada i nastavni kadar.... i ne treba niti jednog primiti u bosansku skolu jer su nametali djeci ucenje tzv srpakog jezika pa nek traze posao u srbiji
Htio to neko priznati ili ne, mi svi govorimo isti jezik samo ga drugacije zovemo
Samo i isključivo bosanski jezik,a manjinama osigurati njihova prava kroz dopunsku nastavu i sl. !!!
Ljubi vas Seka samo komentarišite. Nemojte zaboraviti, dobijate po fening za svaku mržnju! Bravo robovi, mrzite! Mrzite! Mrzite! Bravo!
@GmazzZ Samo mrzi sve će to SDA da ti plati. Danas možda dobiješ i tri marke dobar si bio.
uvalio bi ja njoj jezik
NE ZELIM DA MOJE DIJETE UCI SRPSKI, A NITI HRVATSKI