Komentari (205)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srbi u Hercegovini žele govoriti hrvatski jezik očito
Aleksa Šantić na aparatima
poturci pokusavaju zavadit krscane, nece vam uspjeti
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Dogovaraju se Japan,Italija i Njemačka da napadnu Ameriku 1941 ''Ako ih napadnemo zajedno možemo ih pobjediti...'' Ni izgovorili nisu ,Japan nap'o Ameriku I svi su završili kako su završili.
ehehhe... budale, donijaju veca prava koja im nisu dali ni dodik ni covic nego Ustav BIH i Fbih... nebitno ko je to pokrenuo
srbi ne treba da branite hrvate...kad smo ih god branili zabili su nam noz u ledja....neka se hrvati brane sami...imaju hrvatsku,vatikan i njemacku....mozda jednino ponekad podrzati hrvate kad nam to odgovara da bi drzali bosnjake pod kontrolom....ali uvjek ostaviti dovoljno snage bosnajcima da mogu da ugrizu hrvate...
Prebijanje računa preko bosanskog jezika, preko svega sto je bosansko! Dokle misle tako! Nacijonalističke beštije umažene od svojih majkara Srbije i Hrvatske ponašaju se luđački, isto kao oronule beštije zaražene sifilisom čekajući da krepaju!:)
Prema popisu iz 2013, 1.866.585 stanovnika u Bosni i Hercegovini govori bosanskim jezikom, što predstavlja 52,86% ukupnog stanovništva BiH.Osim toga, u Srbiji ovim jezikom se služi 138.871 stanovnik, Crnoj Gori 33.077,Hrvatskoj 16.856,Kosovu 28.898 i Zapadnoj Evropi i Sjevernoj Americi 150.000 stanovnika, te neutvrđen broj iseljenika u Turskoj (neki izvori pretpostavljaju 100.000 do 200.000 govornika)
@banana69 ...pa i govorimo,moj maternji jezik se zove "bosanski" a svi ostali koji govore ISTIM jezikom kao ja neka ga nazivaju kako god hoće-njihova stvar,dakle suština je da svi mi govorimo JEDNIM jezikom ali ime tog jezika nije isto u Bosni kao u CG ili Srbiji ili Hrvatskoj ili Dalmaciji...a prema zadnjem popisu stanovništva vidi se da više od 50% ljudi u Bosni govori Bosanskim jezikom...i to je FAKAT!
Nasi politicari ce nas preko svojin plena odvesti u rat ponovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Netreba nama Srbima niko ništa priznavati jer je to samo od sebe priznato!!! Bosanski i bošnjaštvo su izmišljeni, radi stvaranja identiteta muslimana, koji su promjenili vjeru u vrijeme Turske okupacije ovih prostora. To je vaš teret, koji vas prati od rođenja do smrti i zbog koga patološki mrzite Srbe, svjesni da su oni svjedoci vašeg poturčenjaštva. Zbog toga ste im skakali za vrat sa Turcima, Austrougarima, švabama, nato paktom i čekate novog okupatora, zar ne?!
@banana69 ...naša istorija nije ništa više tragična od sudbine drugih naroda na Balkanu,srpska mitologija,falsificiranje istorije,laži i podmetanja(u cilju "velikosrpstva")je danas bezpredmetna i tragikomična...Nijedan narod nije vjernije služio svoje "gospodare" od srpskog naroda(to su danas istorijske,nepobitne činjenice),Austrougari su im skrojili jezik,šajkaču i rusku zastavu okrenuli naopačke da bi imali saveznika protiv Turske...etc,etc!!!
@banana69 ...naravno,a to je bilo nakon 50 godina pošto su Osmanlije protjerane sa Balkana,pa je novi neprijatelj bila Srbija...i to je ta "geopolitika"...!!!
e ovo je tipican primjer budale koja misli da nece zavrsiti na smetljistu, cim hitleru iz laktasa ne bude trebao ...
Pomogneš Srbima i ne valjaš. Ko može tom narodu ugoditi?
Pametno. Čuj SDA se bori ko fol za Srbe
pa ni Srbe ne rade za Hrvate u RS-u, što bi Hrvati radili za Srbe u Mostaru...logično jel
Narod pushi sve. Pushi i ovo. Hehe. Srbi ovo ono muslimani ono ovo hrvati tamo vamo. Pushi narod sve. Eeeee. Blago vama...
Nama ovdje je neophodan protektorat evropske unije sve dok imamo pretenzije komšija i susjeda i dok ne odumru bosanski neprijatelji. Bosanski jezik nije nikome sporan u svojoj suštini, ali agresori i negatori svega što je bosansko naravno da pružaju otpor jer je to usko vezano sa državom koju oni negiraju. Dakle, jezik je samo sredstvo, kao uostalom i forsiranje nacionalne pripadnosti u smislu da Srbi i Hrvati nisu Bosanci, nego samo Srbi i Hrvati.
Ono što dodik, a bogami i čović sanjaju da će biti ovog stoljeća, mogu samo sanjati dok je i posljednjeg Bosanca ovdje.
Što bi rekao narod, ne pada snijeg da pokrije brijeg već da svaka zvijer ostavi svoj trag.Tako i ovaj slučaj je otkrio šta je cilj svega ovoga.Sad su izgleda Bošnjaci krivi što pokušavaju pomoći Srbima, da je kako treba Srbi bi ovo vratili recipročno na taj način da Bošnjaci i Hrvati budu konstitutivni-jednakopravni gdje su oni većina.Nije mi jasno što Srbima smeta bosanski jezik kad Bošnjacima ne smeta srpski jezik.Ali tako to obično bude, pomozi sirotu na svoju sramotu!
Mi sigurno imamo prava dičiti se, što se našim jezikom služe danas u književnosti naši prijatelji Jovo i Ivo, a to će nam bar svak priznati. Ali mi nikako ne razumijemo, zašto naziv, što su ga oni našem jeziku po svojoj volji, a bez našeg pitanja dali, sada nama po što po to hoće da nametnu, pa nam čak brane, da mi u našoj vlastitoj kući svoj jezik označujemo imenom našeg naroda. To je slično, kad bi našem djetetu neko drugi po svojoj volji ime nadio.