Komentari (159)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imal koja fabrika da se otvori da se zabrine ovaj narod.....
Ja se zovem Damir OSTAVKA Marijanovic i niko mi nije dobar jer sam ja najbolji, najpametniji...
Damir je djubre i prodana dusa.
Po govoru mržnje na Klixu prednjače SDA botovi i vrijeme je da to prestane.
Sa Bošnjama samo oštro!
Sto su se uzbudili SDA botovi pazite da vam cuka ne odkaze
Ovaj damir je debilkos kojeg ne razumijes kad govori, ne zna jel' poš'o il' je doš'o! Okruglo pa na čoše!
Najlakše gdje su Bošnjaci uvesti zakon, tj. da Bošnjo ne smije nešto reći, odmah će biti govor mržnje.. MRŠŠ
Ja koliko su ovi ljudi besposleni malo je reći. Prvo mislim da se ovakav zakon ne može donositi na kantonalnom nivu, a drug znači sutra kad kažemo da je homoseksualizam bolest, mogu nas anamo oni tužiti za govor mržnje. Zaista ova nova vlada i skupštinska većina je skroz skrenula sa puta i naš lijepi "hadžija".
Smiješno.Pomasaju se ko Mile iz Laktaša.Glume drzavu i potkopavaju je stupidnim zakonom.
Kakvi zgubidani, ovo je odron, zdravstvo nikakvo, skolstvo nista bolje, nisu niti jednu jedinu tacku ispunili sto su rekli, oni palamude o govoru mrznje. Fuj vise !!!!
Kod nas i prijedlog zakona protiv govora mržnje izaziva mržnju.Ima li za nas nade? Pozdrav za sve one koji se bore(u skladu sa svojim mogućnostima) protiv bilo kojeg oblika netolerancije i mržnje.
Izjave tipa ove po meni krčme Inckov pravac. Dodatno omogućavaju nižim nivoima vlasti da devalviraju govor mržnje i pošalju ih dublje u ladice zastarjelih slučaja. Jedini put gdje ova inicijativa može ići je u pravcu da portali registrovani na području KS ne šire no name korespondenciju i da se svako imenom i prezimenom stupasi.
Sloboda govora je osnovno ljudsko pravo. Bez obzira da li se to što neko govori nekome sviđa ili ne. Svako treba da ima slobodu da kaže šta god želi i kome god želi i da za to ne snosi nikakve zakonske posljedice, osim ako nije u pitanju laž ili kleveta. Što opet treba sudski da se dokaže.
Ove prije što su bili na vlasti, ove sad, i ove buduće, treba izvesti i izlopatati javno. S druge strane, ko vas jebe (građane) kad šutite ko piččketine najveće.. Šupci prvoklasni..
Ako ukinu komentare na Klixu, eliminisaće 95% govora mržnje. Ne treba im zakon.
Oooojjj hljebe sve ti nej****... na sta se moj porez trosi. Pa majmuni, ne mozete postenog kriminalca staviti u zatvor zbog ubistva, pljacke, silovanja, a hocete nekog kaznjavati zbog "govora" mrznje!? Ratni i drugi zlocinci hodaju, nisu osudjeni zbog ubistava i silovanja iz mrznje a hocete zatvarati nekoga zbog GOVORA.. stvarno koka popila mozak