Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prije svega mora se promjeniti obrazovni sistem u BiH koji treba da bude jedinstven a ne da imamo slucajeve diskriminacije u RS ili famozne dvije skole pod jednim krovom koje zagovaraju nacionalisticke stranke i tako prave podjele i medju djacima
nacionalisti su podijelili sve sto su mogli u ovoj zemlji pa zato i ne cudi ovolika nepismenost
Slazem se,potrebno je iz korijena promjeniti stvari,nacionaliste koji unistavaju nas obrazovni sistem staviti na pravo mjesto,ne dozvoliti im da iz nekih svoji hirova unistavaju nasu djecu.
nepismenost je jedan od najvecih neprijatelja razvoja jednog drustva i to se mora rjesiti
Zalosno zaista,potrebno je naravno sve uciniti kako bih se nepismenost smanjila..
Jedan od glavnih preduslova za napredak jednog drustva jeste pismenost. Izgleda da je ovaj mladi ministar Masic na pravom putu,pronalazak modusa kojim bi se smanjila nepismenost nam je prijeko potrebna.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
i tako sda vec godinama kupi glasove, jer se promovisu po selima, a vi mladi ispijajte kafi u strosi i pustite njima da odlucuju o vasoj buducnosti
Prvo se treba uspostaviti uzrok nepismenosti. Problem su skole, koje su udaljene od sela.Vjerovatno da je nepoismenoscu doprinneo i rat, zatim dolazi siromastvo u obzir kao i mnogi poremecaji:lagastemi,disleksi, agrafi,diskalkuli. Poznatoje da u svijetu imamo 20% nepismene populacije.Cak i razvijenim zemljama imate 4% nepismenih.
To su najbolji glasaci
SDA: "Sto vise nepismenih osoba, to nama vise glasova..."
u genocidstanu je i gora situacija
To su ti koji 20 god, glasaju za istu vlast.SDA nikada nije pobjedila u gradovima Tuzla Bihač Sarajevo Zenica več samo u ruralnim djelovima gradova gdje nepismenom narodu lažu 20 god,
Ili neko manipuliše nepismenim narodom i glasa za njih... Možda je i to razlog?!
Svaka cast da se radi na tome da se smanji stopa nepismenosti. Nazalost da toga i dalje ima u 21.stoljecu. Nadam se da ce ovaj problem iskorjeniti i da ce doprinjeti tome da svi imaju pravo na bolje sutra u ovoj drzavi.
Zaista je cudno da i u 21. stoljecu postoji ovolika nepismenost,svakako je potrebno poduzeti sve mjere kako bih se to smanjilo,izgleda da je ovaj ministar na pravom putu.
dugo se nista nije radilo po ovom pitanju, napokon se u zadnje vrijeme krece sa mrtve tacke da se nesto popravi
znamo pomusti kravu, pokupiti sijenu, tehniku sijanja... svako okruzenje diktira koje "obrazovanje" mu stvarno treba ! dzaba na selu recitovati branka copica ako ne znas kad se sadi, pljevi i prispjeva paradajz !
Haj Masicu ne lupaj gluposti. I onda ces nam kao ministar obrazovanja reci glasajte opet za mene. Zasto? Da bude jos vise nepismenih? I jos se hvalis s tim a sjedis u vlasti!! Znaci... ne nadaj se glasovima nakon ovih podataka.
Ovoj laz anketa u BIH ima mozda 1 do 2% koji se nezna potpisat i to su satrije zene koje su sada preko 80god.ostalo sve zna potpisat i nije nepismeno.
S obzirom na tvoj post mogu ti reći da si i ti nepismen. To što se znaju potpisati, kao i u tvom slučaju, ne znači da su pismeni.
@sit svega A sta je za tebe pismenost? ev ja priznam da sam nepismen al haj nam ti objasni sta je pismenost.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nije to samo tako u BiH
u pravu si ... ja sam čuo da je i u ruandi teška situacija ... a i u zimbabveu
hahah
Da nisu SRBI upropastili BiH, danas bi BiH bila u NATO i EU sa skolovanim ljudima i prmjer svijetu.... MRS
Što savršeno odgovara našim političarima...nepismen i neuk narod kojim je vrlo lako upravljati. Pa nije ni čudo što nam je ovakva vlast zadnjih 20 godina!