Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
fin clanak i fino je procitati da i ovo postoji, ali mrznja i predrasude polazi od kuce i od samog sebe... kad se tu stvori "dijalog" i kad se tu "zabrani" mrznja, onda mozemo reci da smo pobjedili nacionalizam!
kako vojnik iz srbije kad srbija nije učestvovala u ratu,rekli oni u hagu
Pa Srbija nije ucestovala u ratu samo su imali logore tamo u kom je bilo maltletiranja,mucenja silovanja...a to hag ne smatra ucescem u ratu cccccc. Tolko o pravdi u tim ustanovama.
Obzirom da Bošnjaci ciklično svakih nekoliko destljeća plačaju ceh svom merhametluku ja nešto puno ne vjerujem više u kojekakve zajedničke projekte ovog tipa.
Pozdravljam! Bošnjaci su ljudi, koji su merhametli, ali i spremni braniti svoj narod od svakog vida agresije. Sjetimo se humanog čina, a u vezi Radeta Đeletovića: "..vojnici Oružanih snaga BiH iz Federacije uplatili su po pet eura teško iznuđene i privremene minimalne penzije od 150 eura, kolegama u RS koji su ostali i bez toga.”Očekujemo da će se prikupiti od 13 do 15 hiljada maraka da bi 360, koliko ima pripadnika iz RS, dobili tu negdje kao i mi, znači oko 300 maraka po pojedincu. Na taj način smo izašli njima u susret, ustvari solidarisali se, pošto nisu naišli na podršku Vlade RS”, kaže predsjednik Udruženja otpuštenih vojnika iz Federacije Senad Hubijer.". Peporučujem svim Bošnjacima, da pročitaju djelo hrvatskog putopisca Antuna Hangija "Život i običaji Muslimana Bosne i Hercegovine", da bi u sebi ponovno pronašli "dobrog Bošnjanina": "Bosanski Musliman većinom je visoka uzrasta, širokih plećiju i jakih misića. On je ponosan, kao i zemlja u kojoj se je rodio i uzgojio, a ponos mu najbolje odaje junački hod, bistar pogled i visoko čelo. Je li stekao iskrena prijatelja, na koga se smije i može pouzdati, vjeran mu je do posljednjeg daha. Neprijatelja mrzi i teško oprašta nanesenu mu uvredu. On se drži arapske poslovice koja kaže: "Ispružena strelica više se ne vraća"." http://www.scribd.com/doc/22143957/%C5%BDivot-i-obi%C4%8Daji-muslimana-u-Bosni-i-Hercegovini-Antun-Hangi
turčine ...oprosti, jeste se branili i od osmanlijskog osvajanj ili ....
gaetano vidi svi ste jaki hrabri borci od pamtivjeka , samo uvjek ste nekako donji, uvjek irgeti drugom..nešto neštima sa vašom hrabrošću a i pameću
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Srbije? Pa zar su oni ratovali?
Tako i treba, sto vise sastanaka izmedju "nas" i "njih" i sto vise dijaloga da se prekine krug mrznje koji jos uvijek vlada na ovim nasim prostorima.
Kada dva vojnika, koji su se gledali preko nišana, mogu sjesti za sto i razgovarati kao ljudi i priznati svoje greške, zašto ne bi mogli naši političari (od kojih većina i nije bila u BiH tokom rata, a kamoli na prvoj liniji)!
Pinokio je u pravu, privatno su to veliki jarani jer imaju isti interes VLAST, ucini ti meni - ja cu tebi, mnoge sukobe reziraju bas u birtijama jer je to siguran recept za opstanak na vlasti. Ucini da se narod osjeca nesigurnim, da ga ovaj drugi mrzi i hoce da ga unisti a onda oni dođu kao vitezovi i spasioci svog naroda sa sustinskom recenicom "Ja nikada necu dozvoliti bla bla bla..."
Nasi politicari se nisu gledali preko nisana, nego iz podruma, nemaju pojma sta je rat i zlo i rijetko kome je netko blizi poginuo, zato i laprdaju dalje o ratovima nezavisnostima, odvajanjima itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@ zmaju : Pod hitno u ovaj centar i na ove susrete kad već nisi za 20 god, došao na fuka :)