Radmanović pesimista
0

Šestorka ide u Italiju na još jedne unaprijed propale pregovore

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ne očekuje ništa ni od narednog razgovora bh. lidera, koji će biti održani u Italiji.

"Tačno je da će biti prisutan i jedan broj političara iz Evrope, ali ni oni više ne vrše pritisak, jer nas nešto posebno i ne razumiju", ustvrdio je Radmanović, koji je i predsjednik Izbornog odbora SNSD-a.

Komentirajući jučerašnje neuspjele pregovore u Sarajevu, on je rekao da su za neformiranje vlasti na državnom nivou "isključivi krivci" lideri SDP-a i SDA, Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić, koji ne žele dogovor o Vijeću ministara, već mijenjanje Bosne i Hercegovine u cjelini.

"Ovo što se dešava u posljednje vrijeme je posljedica jednogodišnje torture dvojice sarajevskih političkih lidera koji ustvari neće da se dogovore o Vijeću ministara nego hoće da promijene Bosnu i Hercegovinu u cijelosti" rekao je Radmanović za RTRS.

Najavljuje i da će u okviru RS-a svi nosioci funkcija dogovoriti šta ubuduće raditi jer nijedan lider ne treba samostalo da povlači poteze.