|

Šestorka ide u Italiju na još jedne unaprijed propale pregovore

Šestorka ide u Italiju na još jedne unaprijed propale pregovore
0
F
FENA
18.11.2011. u 12:42
18.11.2011. u 12:55
69
komentara
0

dijeljenja
Šestorka ide  u Italiju na još jedne unaprijed propale pregovore Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ne očekuje ništa ni od narednog razgovora bh. lidera, koji će biti održani u Italiji.
"Tačno je da će biti prisutan i jedan broj političara iz Evrope, ali ni oni više ne vrše pritisak, jer nas nešto posebno i ne razumiju", ustvrdio je Radmanović, koji je i predsjednik Izbornog odbora SNSD-a.

Komentirajući jučerašnje neuspjele pregovore u Sarajevu, on je rekao da su za neformiranje vlasti na državnom nivou "isključivi krivci" lideri SDP-a i SDA, Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić, koji ne žele dogovor o Vijeću ministara, već mijenjanje Bosne i Hercegovine u cjelini.

"Ovo što se dešava u posljednje vrijeme je posljedica jednogodišnje torture dvojice sarajevskih političkih lidera koji ustvari neće da se dogovore o Vijeću ministara nego hoće da promijene Bosnu i Hercegovinu u cijelosti" rekao je Radmanović za RTRS.

Najavljuje i da će u okviru RS-a svi nosioci funkcija dogovoriti šta ubuduće raditi jer nijedan lider ne treba samostalo da povlači poteze.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...