{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedma Kritična masa: Biciklisti uz Zemaljski muzej

5.8.2015. u 19:48
280
10
Sedma Kritična masa: Biciklisti uz Zemaljski muzej
280
Sedma Kritična masa: Biciklisti uz Zemaljski muzej
Inicijativa "Ja sam Muzej“ pokrenuta je od strane Agencije Akcija Sarajevo, a okuplja javne ličnosti, kulturne, sportske, akademske radnike, učenike i studente. Oni zajedno šalju poruku o hitnosti rješavanja situacije u kojoj se nalazi Zemaljski muzej BiH, te pozivaju nadležne da prestanu ignorisati katastrofalnu situaciju.
"Kritična masa biciklista u Sarajevu također podržava akciju. Biciklisti će tokom održavanja sedme po redu 'Kritične mase' krenuti svoj počasni krug baš ispred Zemaljskog muzeja u Bosni i Hercegovini. Masa je postala tradicionalna, i ne samo da svaki put dolazi sve više biciklista, nego se i osjeti pomak u sigurnosti biciklita u saobraćaju u glavnom gradu naše zemlje. Također, biciklisti sve više paze na pješake, iako još treba raditi na edukaciji sigurnosti", saopšteno je iz BK Trek Team Sarajevo.

Navode da su radnici Muzeja također na svojevrstan način "kritična masa“ kojima treba pomoć.

"Javne ličnosti daju podršku u očuvanju i buđenju nadležnih kada je Zemaljski muzej u pitanju. Tako će se u petak 07.08.2015. u 18:30 sati dići i biciklisti glavnog grada Bosne i Hercegovine, te održati 'Kritičnu masu' na kojoj će dati doznanja da su i oni uz Zemaljski muzej", dodaje se u saopštenju.

"Sretni smo što ćemo na ovaj način dati svoj skromni doprinos akciji 'Ja sam Muzej'. Pozivamo sve bicikliste da dođu, jer zajedno možemo mnogo više, a ovo su trenuci kada moramo biti zajedno i pokazati jedinstvo. Zato su i biciklisti dio muzeja, jer muzej jesmo mi, to je naša historija. Pedalajmo za historiju, za Zemaljski muzej BiH“, rekao je predsjednik biciklističkog kluba Trek team Sarajevo, Senad Bečković.

Sarajevske ulice neće biti zatvorene tokom održavanja "Kritične mase“. Biciklisti će se kretati u koloni jedan po jedan, tačnije jedan iza drugog.

"Naravno potrebno je da učesnici obrate pažnju na skaute koji će pomoći svima tokom vožnje. Učestvovati na 'Kritičnoj masi' mogu svi koji imaju ispravno biciklo. Tačna ruta kretanja je: Zemaljski muzej BiH - ul. Hiseta, na Skenderiji lijevo prema Alipašinoj ulici, bivša Američka ambasada zatim desno na ulicu Koševo, uključenje na ul. Maršala Tita, ul.Zmaja od Bosne, desno skretanje na Socijalnom u ul. Ložionička pa lijevo na semaforu u ul. Envera Šehovića, prelazak preko raskrsnice na Malti i lijeva ulica uz Miljacku kroz Vilsonovo šetalište te na kraju na polaznu tačku ispred Zemaljskog muzeja BiH", dodaje se u saopštenju.

Trek Team Sarajevo poziva sve da dođu na ovaj sportski događaj i na podrže Zemaljski muzej.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: