BiH
57

Sutra Kritična masa, biciklisti opet uz Zemaljski muzej

Klix.ba
Otvaranje Zemaljskog Muzeja treba vlastima biti prioritet, a biciklisti će uposlenicima i instituciji pružiti podršku te po ko zna koji put zajednički skrenuti pažnju javnosti i vlastima na njihov status.

Kao što su to učinili i prošli put, tako će biti i na osmoj Kritičnoj Masi start vožnje je ispred Muzeja.

Zbog mnogobrojnih prijedloga biciklista održavanje Kritične Mase Sarajeva od sada će biti subotom u 17 sati. Osma vožnja održati sutra, 29.08. sa početkom u 17 sati.

"Obzirom da je na dijelu općine Ilidža prema Sokolović Koloniji izgrađena nova dvosmjerna biciklistička staza, želja nam je da istu obiđemo i damo podršku svim institucijama koje su učestvovale u izgradnji", navode organizatori.

"Ruta je sljedeća: Zemaljski Muzej - prelazi se preko raskrsnice kod Američke ambasade, ulicom Zmaja od Bosne prema Stupskoj petlji, dalje ul. Sarajevska cesta prema Ilidži, na kružnom toku kod Sara centra skreće se na trećem izlazu i ide se Butmirskom cestom te kod Doma zdravlja se uključuje na biciklističku stazu. Ista se proteže sa povremenim prekidima do kružnog toka u Sokolović Koloniji. Nakon toga povratak nazad Hrasničkom cestom, pa centrom Ilidže kroz ulicu Rustempašinu i dalje se ul Džemala Bijedića i Zmaja od Bosne vraća na polaznu tačku ispred Zemaljskog Muzeja. Bitno je napomenuti da će već u ponedjeljak, 31.8.2015. biciklisti biti dežurni u Zemaljskom muzeju od 17 sati", dodaju organizatori.