{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Securitas obezbjeđuje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

S
13.12.2011. u 11:36
0
16
Securitas obezbjeđuje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0
Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu će od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. biti održan prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Radovi na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa uspješno se nastavljaju. Radnici firme Bato d.o.o. rade na postavljanju struje, dok KJKP Park u suradnji sa članovima tima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nastavlja radove na dekoraciji Trga oslobođenja kako bi na dan otvorenja građani Sarajeva i njegovi posjetitelji mogli uživati u najljepšoj prazničnoj dekoraciji.

Sutra će biti završeno i kićenje jelke visoke deset metara sa ukrasima posebno kreiranim u domaćoj firmi BH Crafts. Jelku će na dan otvaranja, u četvrtak 15. decembra, svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i šef misije USAID-a u BiH Allan Reed, koji će tako inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu.

U ponedjeljak, 12. decembra, radove na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa posjetio je i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, koji se zajedno sa članovima svoga tima informirao o napretku radova. Općina Centar je pružila nesebičnu podršku realizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, zajedno sa Općinom Stari Grad, Ministarstvom turizma i okoliša FBiH, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, kao i brojnim partnerima i sponzorima.

Posebna pažnja će biti posvećena osiguranju ovog događaja – Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će biti pod 24-satnim fizičkim nadzorom i videonadzorom firme Securitas, koja će se pobrinuti da se svi posjetitelji Marketa osjećaju ugodno i sigurno. U toku je postavljanje kamera za videonadzor, a ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Prve policijske uprave koji će redovno patrolirati unutar i oko Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. U tome će im se pridružiti i članovi inspekcijskih timova koji će raditi na sprečavanju nelegalne trgovine.


Posebnu zahvalnost Coca-Cola Sarajevo Holiday Market duguje Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad, na čelu sa Azrom Kurtagić-Hasković, koja je omogućila korištenje najvećeg dijela Trga oslobođenja – Alija Izetbegović za potrebe Marketa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market nije zaboravio ni na šahiste koji već godinama svoje penzionerske dane provode igrajući šah na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović. S obzirom na to da će njihova šahovska tabla u narednih mjesec dana biti prekrivena Sarajevsko pivo Holiday Pubom, organizatori Marketa su za penzionere napravili novu tablu koja je postavljena kod Ekonomskog fakulteta. Organizatori su iznad table postavili i šator, kako sarajevske igrače šaha sa Trga oslobođenja - Alija Izetbegović loše vrijeme ne bi remetilo u njihovoj omiljenoj igri.

Tokom proteklih dana završeno je postavljanje 25 drvenih kućica u proizvodnji domaće firme Krivaja TMK iz Zavidovića, u kojima će biti smješteni izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, kao i kućice u kojoj će se najmlađi svaki dan družiti sa Djedom Mrazom i vilenjakom. Nastavljaju se radovi na šatoru Sarajevsko pivo Holiday Puba, površine 300 kvadratnih metara, koji će imati toplotnu izolaciju za maksimalan ugođaj svih posjetitelja.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zajednička aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje, čiji su glavni ciljevi vraćanje prave zimske atmosfere u olimpijsko Sarajevo i upotpunjavanje zimske turističke ponude, ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odijevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: