BiH
0

Securitas obezbjeđuje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Sarajevo-x.com
Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu će od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. biti održan prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
Radovi na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa uspješno se nastavljaju. Radnici firme Bato d.o.o. rade na postavljanju struje, dok KJKP Park u suradnji sa članovima tima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa nastavlja radove na dekoraciji Trga oslobođenja kako bi na dan otvorenja građani Sarajeva i njegovi posjetitelji mogli uživati u najljepšoj prazničnoj dekoraciji.

Sutra će biti završeno i kićenje jelke visoke deset metara sa ukrasima posebno kreiranim u domaćoj firmi BH Crafts. Jelku će na dan otvaranja, u četvrtak 15. decembra, svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i šef misije USAID-a u BiH Allan Reed, koji će tako inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu.

U ponedjeljak, 12. decembra, radove na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa posjetio je i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, koji se zajedno sa članovima svoga tima informirao o napretku radova. Općina Centar je pružila nesebičnu podršku realizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, zajedno sa Općinom Stari Grad, Ministarstvom turizma i okoliša FBiH, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, kao i brojnim partnerima i sponzorima.

Posebna pažnja će biti posvećena osiguranju ovog događaja – Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će biti pod 24-satnim fizičkim nadzorom i videonadzorom firme Securitas, koja će se pobrinuti da se svi posjetitelji Marketa osjećaju ugodno i sigurno. U toku je postavljanje kamera za videonadzor, a ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Prve policijske uprave koji će redovno patrolirati unutar i oko Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. U tome će im se pridružiti i članovi inspekcijskih timova koji će raditi na sprečavanju nelegalne trgovine.

Posebnu zahvalnost Coca-Cola Sarajevo Holiday Market duguje Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad, na čelu sa Azrom Kurtagić-Hasković, koja je omogućila korištenje najvećeg dijela Trga oslobođenja – Alija Izetbegović za potrebe Marketa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market nije zaboravio ni na šahiste koji već godinama svoje penzionerske dane provode igrajući šah na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović. S obzirom na to da će njihova šahovska tabla u narednih mjesec dana biti prekrivena Sarajevsko pivo Holiday Pubom, organizatori Marketa su za penzionere napravili novu tablu koja je postavljena kod Ekonomskog fakulteta. Organizatori su iznad table postavili i šator, kako sarajevske igrače šaha sa Trga oslobođenja - Alija Izetbegović loše vrijeme ne bi remetilo u njihovoj omiljenoj igri.

Tokom proteklih dana završeno je postavljanje 25 drvenih kućica u proizvodnji domaće firme Krivaja TMK iz Zavidovića, u kojima će biti smješteni izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, kao i kućice u kojoj će se najmlađi svaki dan družiti sa Djedom Mrazom i vilenjakom. Nastavljaju se radovi na šatoru Sarajevsko pivo Holiday Puba, površine 300 kvadratnih metara, koji će imati toplotnu izolaciju za maksimalan ugođaj svih posjetitelja.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zajednička aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje, čiji su glavni ciljevi vraćanje prave zimske atmosfere u olimpijsko Sarajevo i upotpunjavanje zimske turističke ponude, ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odijevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.