Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

S
Sarajevo-x.com
15.12.2011. u 14:29
0
9
Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0
Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market Foto: Vanja Ćerimagić
Na Trgu oslobođenja u Sarajevu će od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. biti održan prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market uspješno je postavljen, a Trg oslobođenja – Alija Izetbegović već nekoliko dana krasi najljepša praznična dekoracija: svjetla na drveću, svijetleće kugle smještene u centralnom dijelu Trga, svijetleće zvijezde na kućicama izlagača, prekrasna jelka okićena ukrasima u izradi BH Craftsa...

Cjelokupan dojam zaokružen je ulazom na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji je izradila bh. firma Neon Heart. Braća Edin i Eldin Bećirbašić i njihova ekipa, poznati po reputaciji u projektovanju, proizvodnji i montaži neonske rasvjete, sredstava vizuelne komunikacije, enterijera i ostalog, napravili su jedinstveni ulaz na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji je svojevrsna ''tačka na i'' kada su u pitanju napori pri realizaciji najljepše praznične dekoracije ikad viđene u Sarajevu.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren danas, u četvrtak 15. decembra u 17 sati. Srdačno vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvaranje ove sajamske manifestacije, čiji je glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanje zimske turističke ponude. Jelku će na dan otvaranja svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan Reed, koji će tako inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu. Posjetitelji će moći uživati u čaju i pregledati ponudu izlagača, dok će nakon otvaranja biti održana i zabava u Sarajevsko pivo Holiday Pubu na kojoj će nastupiti Selam Tufekčić & Band.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će svoje proizvode nuditi građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok će Sarajevsko pivo Holiday Pub svakog dana biti otvoren od 10 do 23 sata. Djeda Mraz će u svojoj prelijepoj Coca-Cola kućici boraviti svakog dana od 16 do 20 sati.

Već sutra, u petak 16. decembra, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će biti održani treći Dani Trpnja u Sarajevu, kulturno-umjetnička manifestacija nastala kao rezultat saradnje stanovnika Sarajeva i Trpnja, grada u kojem su tradicionalno ljetovale brojne generacije Sarajlija. Dani Sarajeva u Trpnju su ove godine održani peti put, a dešavaju se svakog posljednjeg vikenda u februaru, nudeći različite sadržaje: izložbe umjetnika, koncerte, gastronomske večeri..., a zanimljivo je da je na utrci tovara (magaraca) održanoj 2009. godine pobijedio Boris Šiber, jedan od inicijatora Dana Sarajeva u Trpnju. U okviru Dana Trpnja u Sarajevu će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti klapa Dingač čiji su članovi svoju ljubav prema klapskom pjevanju i Dalmaciji utkali u nastanak jedne od najboljih hrvatskih klapa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: