{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

S
15.12.2011. u 14:29
0
9
Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0
Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
Foto: Vanja Ćerimagić
Na Trgu oslobođenja u Sarajevu će od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. biti održan prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market uspješno je postavljen, a Trg oslobođenja – Alija Izetbegović već nekoliko dana krasi najljepša praznična dekoracija: svjetla na drveću, svijetleće kugle smještene u centralnom dijelu Trga, svijetleće zvijezde na kućicama izlagača, prekrasna jelka okićena ukrasima u izradi BH Craftsa...

Cjelokupan dojam zaokružen je ulazom na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji je izradila bh. firma Neon Heart. Braća Edin i Eldin Bećirbašić i njihova ekipa, poznati po reputaciji u projektovanju, proizvodnji i montaži neonske rasvjete, sredstava vizuelne komunikacije, enterijera i ostalog, napravili su jedinstveni ulaz na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji je svojevrsna ''tačka na i'' kada su u pitanju napori pri realizaciji najljepše praznične dekoracije ikad viđene u Sarajevu.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren danas, u četvrtak 15. decembra u 17 sati. Srdačno vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvaranje ove sajamske manifestacije, čiji je glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanje zimske turističke ponude. Jelku će na dan otvaranja svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan Reed, koji će tako inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu. Posjetitelji će moći uživati u čaju i pregledati ponudu izlagača, dok će nakon otvaranja biti održana i zabava u Sarajevsko pivo Holiday Pubu na kojoj će nastupiti Selam Tufekčić & Band.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će svoje proizvode nuditi građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok će Sarajevsko pivo Holiday Pub svakog dana biti otvoren od 10 do 23 sata. Djeda Mraz će u svojoj prelijepoj Coca-Cola kućici boraviti svakog dana od 16 do 20 sati.

Već sutra, u petak 16. decembra, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će biti održani treći Dani Trpnja u Sarajevu, kulturno-umjetnička manifestacija nastala kao rezultat saradnje stanovnika Sarajeva i Trpnja, grada u kojem su tradicionalno ljetovale brojne generacije Sarajlija. Dani Sarajeva u Trpnju su ove godine održani peti put, a dešavaju se svakog posljednjeg vikenda u februaru, nudeći različite sadržaje: izložbe umjetnika, koncerte, gastronomske večeri..., a zanimljivo je da je na utrci tovara (magaraca) održanoj 2009. godine pobijedio Boris Šiber, jedan od inicijatora Dana Sarajeva u Trpnju. U okviru Dana Trpnja u Sarajevu će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti klapa Dingač čiji su članovi svoju ljubav prema klapskom pjevanju i Dalmaciji utkali u nastanak jedne od najboljih hrvatskih klapa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: