{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klapa Dingač večeras nastupa u Sarajevsko pivo Holiday Pubu

S
16.12.2011. u 16:24
0
3
Klapa Dingač večeras nastupa u Sarajevsko pivo Holiday Pubu
0
Klapa Dingač večeras nastupa u Sarajevsko pivo Holiday Pubu
Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu jučer, u četvrtak 15. decembra je svečano otvoren prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji će trajati od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. godine.
Ni kiša nije omela veliki broj građana i zvanica da svojim prisustvom uveličaju svečano otvaranje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, pa je Trg oslobođenja i prije 17 sati vrvio posjetiteljima koji su se uputili u obilazak kućica sa izlagačima. Građani su s velikim interesovanjem istraživali ponudu Marketa i kupovali razne proizvode, ali i razgovarali sa izlagačima. Veliku radost najmlađima priuštili su Djeda Mraz i vilenjak u Coca-Cola kućici, kao i maskote – polarni medvjed i pingvin, te poznati medvjedić Lino.

Nakon otvaranja, zvanice su se uputile ka Sarajevsko pivo Holiday Pubu, gdje su uz Sarajevsko pivo, ali i odlično kuhano vino, komentirali događaj koji će obilježiti zimu u Sarajevu. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, dogradonačelnici Sarajeva Miroslav Živanović i Igor Kamočaji, načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić, te brojne druge zvanice uživali su dobroj muzici i druženju. Za muzički program bio je zadužen Selam Tufekčić sa svojim bendom i repertoarom poznatih pop i rock hitova.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će svoje proizvode nuditi građanima i posjetiteljima od 10 do 22 sata, dok će Sarajevsko pivo Holiday Pub biti otvoren od 10 do 23 sata. Djeda Mraz će u prelijepoj Coca-Cola kućici boraviti svakog dana od petka, 16. decembra / prosinca od 16 do 20 sati.

Danas, u petak 16. decembra / prosinca, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu će biti održani treći Dani Trpnja u Sarajevu, kulturno-umjetnička manifestacija nastala kao rezultat suradnje stanovnika Sarajeva i Trpnja, grada u kojem su tradicionalno ljetovale brojne generacije Sarajlija. Dani Sarajeva u Trpnju su ove godine održani peti put, a dešavaju se svakog zadnjeg vikenda u februaru, nudeći različite sadržaje: izložbe umjetnika, koncerte, gastronomske večeri... U okviru Dana Trpnja u Sarajevu će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu s početkom u 20 sati nastupiti klapa Dingač čiji su članovi svoju ljubav prema klapskom pjevanju i Dalmaciji utkali u nastanak jedne od najboljih hrvatskih klapa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastoji se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji se nalazi u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će se svakog dana održavati bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Veliku podršku realizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa pružila je Općina Stari Grad, a značajan doprinos dali su i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i brojni partneri i sponzori.

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: