{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: Imamo dokaze koji govore o izbornoj krađi, tražimo novo brojanje glasova

16.10.2014. u 17:21
143
77
SDS: Imamo dokaze koji govore o izbornoj krađi, tražimo novo brojanje glasova
143
Član Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević rekla je na današnjoj press konferenciji da je ova stranka došla do novih dokaza koji govore o izbornoj krađi.
"U Prijedoru je otkrivena grupa glasačkih listića za sva četiri nivoa vlasti. Svi ti listići su obilježeni istom olovkom i na isti način. Obilježeni su Milorad Dodik kao kandidat za predsjednika RS-a, Željka Cvijanović kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Marko Sovilj iz DNS-a kao kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH i Duško Ivić iz DNS-a kao kandidat za Narodnu skupštinu RS", rekla je Pandurević.

Ona je dodala da su svi glasački listići nepresavijeni i spremljeni za ubacivanje u kutije. To dokazuje, istakla je ona, da ranije najave o izbornim malverzacijama nisu bez osnova i da ovakva podmetanja utiču na konačni rezultat izbora.

"Tražit ćemo ponovno brojanje i upoređivanje glasova. Zbog ovakvih stvari građani i ne žele da izlaze na izbore, a malo je onih koji žele da spriječe ovakve stvari", istakla je Pandurević.

Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je da je Srpska demokratska stranka podnijela četiri zahtjeva za ponovno, ručno brojanje glasova u opštinama Banja Luka, Novi Grad, Gradiška i Dubica.

"Podnijeli smo i četiri krivične prijave zbog izborne krađe i kupovine glasova. Također, podnijeli smo zahtjev da se ponovi glasanje u Milićima. Samim tim, dolazimo do zaključka da je regularnost ovih izbora upitna. Građani nas svakodnevno zovu i dostavljaju nam nove dokaze o neregularnostima", tvrdi Ćuzulan.

Zamjenik predsjednika Izbornog štaba SDS-a Igor Golijan predstavio je foto-dokaze, na kojima se vidi da su vreće sa glasačkim listićima u Banjoj Luci i Prijedoru "otvorene na prvom od ukupno četiri zuba". To znači, dodao je on, da je sadržaj vreće bio vađen.

"Dobili smo i slike na kojima se vidi vozilo u kojem je vožen izborni materijal i na kojima se lijepo vidi da su vreće otvorene. Glasački listići o kojima je govorila Aleksandra Pandurević nađeni su na jednom seoskom području u blizini Prijedora, ali ne smijemo ništa više reći, u strahu da ne ugrozimo bezbjednost osobe koja nam je to dojavila", rekao je Golijan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: