{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS traži ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika RS-a

29.10.2014. u 17:20
0
11
SDS traži ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika RS-a
0
SDS traži ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika RS-a
Dragan Ćuzulan
Srpska demokratska stranka podnijela je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH tri zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske, vještačenje nevažećih glasačkih listića i ponavljanje izbora u Prijedoru.
Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan rekao je da ova stranka traži ponovno brojanje glasačkih listića u prisustvu akreditovanih posmatrača na biračkim mjestima Srednja Marićka (Prijedor) i Velika Obarska (Bijeljina), zbog sumnje da su glasovi koje je osvojio kandidat Saveza za promjene Ognjen Tadić upisani kandidatu koalicije "Domovina" Ramizu Salkiću. On je dodao da isti zahtjev imaju i za biračko mjesto Greben u opštini Višegrad, gdje Tadić nije osvojio nijedan glas, dok su članice Saveza imale oko 130 glasova.

"Ovo su tri direktna slučaja koja smo ustanovili. Riječ je o ukupno 535 glasova za koje je Ognjen Tadić oštećen i to je razlog da tražimo ponovno brojanje na tim mjestima. Ako se ustanovi da je zahtjev osnovan, onda tražimo da se ponovo prebroje svi glasački listići u Srpskoj za nivo predsjednika RS. Sumnjamo da su popunjeni listići zamijenjeni praznim s obzirom na to da je na nekim biračkim mjestima postojala primjedba o manjku glasačkog materijala pred početak glasanja. Hoćemo da grafološkom ekspertizom ustanovimo da li su se koristile dvije različite olovke i da li i koliko je bilo glasačkih listića na kojima se glasalo za Tadića, a proglašeni su nevažećim", rekao je Ćuzulan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: