BiH
2

Pandurević: SDS insistira na ručnom broju glasova

FENA
Aleksandra Pandurević (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Aleksandra Pandurević (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Srpska demokratska stranka (SDS) tražit će ručno brojanje glasova na izborima u biračkim odborima u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu i Novom Gradu/Bosanskom Novom, jer nisu do danas dobili tražene zapisnike od izbornih komisija.

Članica Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević rekla je da postoje indicije da ti zapisnici nisu u skladu s relevatnim, činjeničnim stanjem, a na štetu SDS-a i saveza za promjene.

"Insistirat ćemo na provjeri podataka, a uputit ćemo i zahtjev za ručno brojanje glasova u ovim mjestima, jer postoje indicije da zapisnici nisu u skladu sa činjenicama, i to na štetu naše stranke i kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića i Ognjena Tadića", rekla je Pandurević na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Istakla je da je zanimljivo da jedino u tim lokalnim zajednicama tvrde da je pao sistem i da je to razlog da ne dostavljaju zapisnike o glasanju na općim izborima.

I član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić kaže da će SDS insistirati na kontroli izbornog procesa.

Pozvao je i da se ne stvara atmosfera linča u nekim općinama, poput Višegrada, gdje su jutros osvanuli plakati protiv njihovog poslanika Miroslava Kojića.