Lagumdžija s Wollackom
0

FOTO / "SDP neće pristati na ucjene"

Sarajevo-x.com
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija rekao je danas u Sarajevu tokom susreta sa predsjednikom Nacionalnog demokratskog instituta /NDI/ iz Washingtona Kennethom Wollackom da ova stranka neće pristati na ucjene "prilikom formiranja vlada na bilo kojem nivou", saopćeno je iz SDP-a.

U saopćenju SDP-a BiH navodi se da je predsjednik NDI-ja čestitao Lagumdžiji na uvjerljivoj pobjedi SDP-a i informisao ga da će NDI u drugim državama primjenjivati uspješno iskustvo proisteklo iz partnerstva na izradi SDP-ovih pet politika.

Wollack je izrazio punu podršku u formiranju parlamentarne većine, čiji će fokus biti konkretan program promjena za BiH i izrazio nadu da će nova vlast ubrzati integracione procese pristupanja NATO-u i EU.

Lagumdžija je rekao da je SDP dobio mandat građana da napravi promjene u zemlji i, kako je naveo, samo na tim osnovama će graditi odnose i sa drugim političkim subjektima.

Predsjednik SDP-a se zahvalio NDI-u na višegodišnjoj saradnji, a posebno na pomoći na izradi pet politika SDP-a koje su okosnica Izbornog programa, te izrazio nadu da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.